8.4 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Časopis Dnevnik, ki je junija 1991 pozdravil agresijo okupatorske JLA, ponovno udarja po vsem slovenskem: objavili članek, v katerem se zgražajo nad slovenskimi zastavami v krožiščih slovenskih krajev!

V nekaterih slovenskih občinah, ki se zavedajo, da je patriotizem temelj obstoja vsakega naroda, so v zadnjem času začeli s postavljanjem slovenskih zastav v krožiščih. Najbolj znana tovrstna primera se nahajata na krožiščih ob izvozu z dolenjske avtoceste pri Šmarju-Sap ter na koncu Ljubljanske ceste v Ivančni Gorici. Kot kaže, pa gre nekaterim levim medijem, ki sicer pogosto promovirajo komunistične totalitarne simbole, omenjeno izkazovanje domoljubja še kako v nos. V Dnevniku so celo objavili članek, iz katerega je jasno razvidno norčevanje iz simbolov slovenske države.

 

V zadnjem času so se v nekaterih slovenskih občinah, ki se zavedajo pomena patriotizma, odločili za postavitev slovenskih zastav v cestnih krožiščih. Glede na to, da je v 2. členu zakona o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi (ZGZH) jasno zapisano, da grb, zastava in himna Republike Slovenije označujejo pripadnost Republiki Sloveniji, gre pri omenjeni iniciativi zagotovo za zelo pozitiven signal.

Županom, ki skrbijo za domoljubne simbole, lahko samo čestitamo
Levičarji in jugonostalgiki, ki na osamosvojitev nikoli niso gledali kot na intimno opcijo, se tovrstnim akcijam pogosto posmehujejo, hkrati pa se krčevito oklepajo komunističnih totalitarnih simbolov. Omenjeno se je ponovno izkazalo tudi v današnjem članku z naslovom “Ko v krožiščih plapolajo zastave”, ki ga je objavil levičarski časopis Dnevnik. V njem so namreč ostro napadli postavitev slovenske zastave v krožišču na koncu obnovljene Ljubljanske ceste v Ivančni Gorici. V povezavi s tem so zaničevalno zapisali: “Krožišče stoji neposredno pred tovarno izpuhov Akrapovič, največjo znamenitostjo kraja, toda v sredini krožišča ni postavljen spomenik avtomobilskemu izpuhu, temveč plapola velikanska slovenska zastava, pred katero se lahko skrije tudi tista z ljubljanskega gradu.” Ob tem so se obregnili tudi ob slovensko zastavo na krožišču ob izvozu z dolenjske avtoceste pri Šmarju Sap, pri čemer so zapisali: “Ker imajo podobno veliko zastavo v krožišču tudi v nekaj kilometrov oddaljenem Šmarju – Sapu, ugotavljamo, da gre bržkone za nov patriotski trend okraševanja krožišč. Vprašanje pa je, kateri kraj ima obešeno večjo zastavo – saj je le tisti, ki ima v krožišču največjo zastavo, pravi Slovenec.”

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine