31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Čas je za odhod ministra Poklukarja! Kako lahko trdi, da je na meji vse v najlepšem redu, ko pa je policija potrdila ugrabitev upokojenca in so migranti kamenjali 11-letno punčko?!?

Minister za notranje zadeve iz vrst LMŠ Boštjan Poklukar vztraja, da je stanje na slovenski južni meji s Hrvaško v najlepšem redu. Medtem pa se povečuje število ilegalnih migrantov v Sloveniji, vrstijo se napadi, vlomi, ugrabitve in celo kamenjanja. Poklukar se za to ne meni, raje čas zapravlja s političnimi obračuni z vodjo sindikalistov, ki opozarja na napake ministra. Število ilegalnih migrantov, ki vstopijo v državo, pa narašča …

 

V petek smo poročali, da je skupina migrantov pri mostu čez Žabovco dekle na kolesu obmetavala s kamenjem in jo dvakrat zadela v roko. Policija kljub prijavi dogodka ilegalnih migrantov ni uspela prijeti. Slovenski državljani se vsak dan čutijo bolj ogrožene.

Zaskrbljujoče je zlasti dejstvo, da policija prestreže le manjši del ilegalnih migrantov. Večina tako brez problemov nadaljuje pot proti notranjosti Slovenije, kjer izvajajo najrazličnejša kriminalna dejanja. Slovenijo je tako pred kratkim šokirala vest, da so štirje ilegalni migranti ugrabili 79-letnega Mirka Moravca iz Malega Nerajca v Beli krajini, ki so ga strpali v prtljažnik njegovega vozila in ga kar 6 ur vozili po Sloveniji, dokler ga niso izpustili tik pred mejo z Italijo.

Poklukar je kljub temu trdil, da policija obvladuje situacijo na meji s Hrvaško. Podobno je vztrajal tudi na seji parlamentarnega odbora o problematiki nezakonitih migracij, ki se je odvijala 14. maja, in to številnim poročilom o vlomih ter krajah, izvršenih s strani ilegalnih migrantov, navkljub.

Nezadovoljni prebivalci ob meji
To niti ni osamljen primer. Nedavno smo poročali o vinogradniku Jožetu Prusu, ki so mu ilegalni migranti z dvorišča stanovanjske hiše v Krmačini ukradli kombinirano vozilo. Policija je ilegalce v ukradenem kombiju uspela ustaviti šele z uporabo stingerja – sredstva za prisilno ustavljanje motornih vozil, kar pa je privedlo do poškodovanja vozila, kar bo moral kriti Prus.

V primeru nadaljevanja dosedanje notranje politike namreč Sloveniji grozi razpad varnostnega sistema. Omenjeno bi zagotovo pripeljalo do še pogostejših ugrabitev avtobusov, kot smo ji bili priča v aprilu, ter nadaljnjega povečevanja števila drugih kriminalnih dejanj, ki jih izvajajo predvsem ilegalni migranti, za katere so kraje, ropi, posilstva in druga kazniva dejanja nekaj povsem sprejemljivega.

Ne pomaga niti dejstvo, da je Poklukar vzrojil na seji odbora za notranjo politiko o varovanju meje proti Hrvaški, ki se je odvijala konec maja, kjer je celo obtožil šefa policijskega sindikata Kristjana Mlekuša, da je pred evropskimi parlamentarnimi volitvami delal proti LMŠ. “Kristjan Mlekuš je v predvolilnem času v prostorih Policijske akademije v Tacnu na novinarski konferenci napadel mojo stranko LMŠ in kandidatko za evropsko poslanko Ireno Jovevo, je takrat dejal Poklukar in dodal, da ga skrbi, ker naj bi Mlekuš deloval v “napačno smer”. “Skrbi me, ker gospod Mlekuš nosi uniformo. Z grbom Republike Slovenije. Z napisom policija. To, kar je danes govoril, pa me spominja na neko parapolicijo.”

Čas za odstop?
Poklukar trdi, da je na južni meji vse v redu, da ni problemov, da ni težav. Ob tem pa imamo vsak dan poročila o nasilju in kriminalu, ki ga na slovenskih tleh povzročajo ilegalni migranti. Njihovo število ravno tako iz tedna v teden, iz dneva v dan samo narašča. Čas bi bil, da Poklukar preneha s sprenevedanjem in se loti opravljanja svojega dela kot notranji minister. Če tega ne želi ali enostavno ni zmožen, pa naj odstopi, da bo Slovenija lahko dobila notranjega ministra, čigar prioriteta bo dejanska varnost slovenskih državljanov in ne zgolj obračunavanje s tistimi, ki želijo zagotoviti varno državo za Slovence.

Ministru Poklukarju smo v zvezi s katastrofalnim stanjem, ki vlada v zvezi s slabo zavarovano slovensko državno mejo in slabo poskrbljeno varnostjo za slovenske državljane, poslali tudi novinarska vprašanja. Med drugim nas je zanimalo, ali minister razmišlja o odstopu. Do zaključka redakcije ministrovega odgovora nismo dobili. Novico bomo zato v primeru prejetega odgovora primerno posodobili.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine