12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Butasti šarcizmi ne bodo več dovolj za gašenje koalicijskih požarov in volilnega nezadovoljstva!

Polurne seje vlade, manko gradiv, ki iz medresorskih usklajevanj romajo na vlado in v Državni zbor RS, simulirani spori z Levico in stagnacija zdravstva. Vse to kaže le eno: da vlada Marjana Šarca ne vlada, ampak v prostem teku čaka, kaj bo jutri. Šarčeva vlada je na oblasti šele dobro leto, a jo zaznamujejo predvsem afere, minus v državnem proračunu in odhodi ministrov. Ta teden je dokončno odstopil še minister za kohezijo Iztok Purič.

Predhodnik Puriča, Marko Bandelli, nam je povedal, da so ti odstopi vprašljivi in zakaj je do njih prišlo. “Je prišlo res do napake ali podedovanja starih grehov prejšnjih vlad? V mojem primeru menim, da je prišlo do napake. Če bi nadaljevali, bi lahko dobro delali naprej.” Purič se je po besedah Bandellija sam odločil za odstop iz osebnih razlogov. “Niti točno ne poznam motivacije, zakaj.” 

Preberite več: [Video&ekskluzivno] Šarec priznal glede poznanstva N. H.: “Poznam jo že dolgo nazaj …”

Purič je že peti minister te vlade, ki je odšel po lastni volji ali ker je moral oditi. Po besedah poslanca Marijana Pojbiča to, da v tako kratkem času odstopi toliko ministrov, pove veliko o delu in vladanju Marjana Šarca. “Prepričan sem, da je to posledica nesposobnosti vodenja vlade. Še posebej pomembno je, da se okrog njega zbirajo ministri, ker se dobro sliši biti minister. V bistvu so le četrtorazredni politiki in taki zagotovo ne morejo dolgo zdržati. Še posebej ne v takšni vladni koaliciji, kot jo imamo sedaj in pod vodstvom Šarca, ki je samodržec. Preprosto ima premalo politične kilometrine, da bi lahko prevzel tako pomembno funkcijo, kot je funkcija predsednika vlade.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine