18 C
Ljubljana
sreda, 18 maja, 2022

Brutalno in brez zavor! Razvpita migrantoljubka Tanja Fajon nadaljuje svoj džihad tako proti Orbanu kot proti Janši, večina evropskih poslancev pa je podprla začetek postopka, s katerim bi kaznovali Madžarsko

Nekdanja dopisnica nacionalne televizije iz Bruslja Tanja Fajon je že pred leti svojo funkcijo zamenjala. Ostala je v Bruslju in iz novinarskih vrst prestopila med evropske parlamentarce v skupini socialistov. Vsaj od takrat naprej velja za veliko zagovornico migracij ter islamizacije Evrope, kar preko twitterja tudi redno sporoča.

 

Zanimivo je, da je v zadnjem času postala neke vrste zaveznica predsednika Evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja. Prav danes je tudi reagirala na Junckerjev govor z besedami: »Populistični voditelji širijo strah pred namišljeno množico ljudi. Begunska ‘kriza’ se izrablja kot sredstvo za zakrivanje krize evropskih institucij. Temeljni spodrsljaj je neurejenost skupne azilne politike,ki bi morala sloneti na solidarnosti.« Nič novega, bi lahko rekli.

Toda še bolj je Fajonova zaostrila svoj boj proti aktualnemu madžarskemu premierju Viktorju Orbanu, saj v evropskem parlamentu poteka razprava o sprožitvi sankcij proti Madžarski zaradi njenih domnevnih težav z vladavino prava. No, takšnega postopka je bila doslej deležna že Poljska, a bistvo problema se verjetno skriva v tem, da Orban ni ravno človek, ki bi slepo ubogal ukaze iz Bruslja, saj ima precej nasprotnikov tudi znotraj Evropske ljudske stranke, ki ji pripada tudi Juncker. Je pa Orbana danes javno podprla hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović, ki podpira protimigracijsko politiko madžarske ter italijanske vlade.

A vrnimo se še nekoliko k nastopom in zapisom Tanje Fajon, ki je Orbana brez dlake na jeziku obtožila, da zastrašuje Evropo, kar je sramotno. Na twitterju pa je v dogajanje vpletla še predsednika SDS Janeza Janšo. »Ta razprava ni proti Madžarski. Je proti vaši @Viktor_Orban politiki nestrpnosti in laži ki se nevarno širi preko meja. Tudi v Slovenijo, kjer je @strankaSDS v nedavni kampanji odkrito prevzela te nevarne načine ustrahovanja. Proti temu se moramo boriti #EPlenary.« Že pred tem je zapisala: »Dovolj je dovolj! Ali smo za skupne evropske vrednote ali za gospoda Orbana in njegovo vlado, ki je napadala vse od univerz, sodnikov do neodvisnih medijev.« Zapis njenega javnega nastopa v evropskem parlamentu si lahko preberete TUKAJ.

Seveda je jasno, da se Fajonova na debelo spreneveda, saj na Madžarskem država ne ukinja medijev, niti univerz. Res pa je, da je država zaprla pipico Sorosovi univerzi v Budimpešti. Po drugi strani pa Fajonovo dogajanje v Sloveniji, kjer se napadi na svobodo govora, niti malo ne skrbijo. Verjetno tudi zaradi tega, ker je njena stranka (SD) znova del vladajoče koalicije, tako kot že v času prejšnje vlade. Tako ali tako pa je znano, da je Orban trn v peti ne samo Fajonovi, pač pa vsem evropskim socialistom (ter njihovim kolaborantom), ker je stopil na rep Sorosovi mreži in se ni podredil slabemu odzivu EU na migrantsko krizo, pač pa ukrepal po svoje. Pljuvanje po Madžarski pač ne bo rešilo Evrope, če bo slednja še naprej dovoljevala nekontrolirano priseljevanje muslimanskih migrantov.

Na moralistične zapise Fajonove (»Dovolj je dovolj«) se je na twitterju odzval tudi Janez Janša: »RES JE DOVOLJ: @tfajon kot predstavnica skrajne prototalitarne levičarske stranke z 10% popdporo volivcev, ki deluje v ukradeni vili ubitega Juda Moskoviča pridiga o legitimnosti, strpnosti in demokraciji predsedniku @FideszEP , ki ima doma 2/3 podporo.« Dodaten komentar verjetno ni potreben.

Je pa očitno akcija Fajonove uspela, saj je večina evropskih poslancev podprla začetek postopka proti Madžarski. Po dosedaj znanih izjavah so proti poročilu o Madžarski glasovali evropski poslanci iz vrst SDS.

Sorodne vsebine