14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

(FOTO) Brutalno brez primere! Razvpiti in arogantni minister Marko Bandelli grozil županskemu kandidatu v domačem Komnu, da ne bo dobil evropskega denarja, če bo kandidiral

Očitno je najbolj razvpitemu ministru v Šarčevi vladi Marku Bandelliju krepko »zrasel greben«, odkar je postal minister. Po poročanju portala siol.net je namreč Bandelli grozil neodvisnemu županskemu kandidatu Eriku Modicu v domačem Komnu, kjer je bil Bandelli župan do izvolitve za poslanca junija letos, le nekaj mesecev kasneje pa je Bandelli postal še minister za razvoj, evropske projekte in kohezijo, medtem ko njegova strankarska šefica Alenka Bratušek vodi ministrstvo za infrastrukturo.

 

Že v času svojega županovanja je Bandelli veljal za izjemno ostrojezičnega in arogantnega oblastnika, sedaj pa je njegova aroganca po prihodu v vlado še narasla, saj ga ni bilo prav nič sram, ko se je vmešal v volitve v domači občini. Kandidatu Eriku Modicu je poslal naslednje sporočilo: “Predragi Erik. Sporočili so mi, da boš kandidiral za župana. Ta tvoj dopis je dokaz moji hipotezi, da je tvoja kandidatura zgolj namenjena tvojim osebnim interesom in neprestani bitki, ki jo imate ti in Malgajevi. Če bo res tvoja kandidatura zgolj boj proti sosedom, vedi, da moje podpore ne bo. Pa sam veš pomen nepodpore dveh pomembnih resorjev kot kohezija, EU sredstva za regionalni razvoj in predvsem infrastrukture.” Tako se namreč glasi elektronski dopis, ki ga je minister za kohezijo Marko Bandelli 24. septembra poslal Eriku Modicu in več drugim prejemnikom, ko je izvedel, da bo Modic kandidiral za župana občine Komen.

Če povemo nekoliko po domače: morebitna zmaga Modica bi pomenila umik vseh evropskih sredstev za občino, za kar bi poskrbel kar Bandelli sam, seveda tudi v navezi z Bratuškovo. No, že sama kandidatura Modica naj bi bila za Bandellija sporna, ker Modic na občini skrbi prav za projekte, financirane iz evropskega denarja. In za kaj gre? Med štirimi kandidati za župana občine Komen je tudi Bandellijev favorit Dean Zalesjak iz Stranke Alenke Bratušek. Že pred kratkim pa je Bandelli opravičeval svojo »nujno« vožnjo z modrimi lučmi po avtocesti, češ da lahko po zakonu dela, kar hoče. Modic zaenkrat ne komentira dogajanja.

Se je pa Bandelli, očitno na pritisk vlade, že opravičil, češ da je »naredil napako« in da z grožnjo ni mislil tako resno. Opravičil naj bi se tudi Bratuškovi, ki jo je »po nemarnem« omenjal v spornem sporočilu. V vladi seveda za zdaj molčijo.

Sicer pa, ko smo že pri napakah: se spomnite razvpitega slepomišenja sedaj že nekdanjega ministra za visoko šolstvo Gregorja Golobiča glede Ultre? Tedanji predsednik republike Danilo Türk je za Golobiča dejal, da je »naredil napako« in da mu lahko damo še eno priložnost. Jo bo premier Marjan Šarec s svojimi botri dal tudi prepotentnemu Bandelliju?

Sporočilo s celotno vsebino si lahko preberete SPODAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine