28.2 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Brutalni napad na mariborsko sodnico: kazensko ovadili moškega za poskus umora

Mariborski kriminalisti so na okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo proti moškemu, ki je osumljen poskusa umora mariborske sodnice Danijele Ružič.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so v ponedeljek podali kazensko ovadbo zoper moškega, ki je osumljen poskusa umora. Osumljeni naj bi 16. junija letos v nočnem času pred stanovanjsko hišo v okolici Maribora hudo telesno poškodoval sodnico okrožnega sodišča v Mariboru. Več podrobnosti bo znanih jutri.

Napadli naj bi jo s kijom

Sodnico Ružičevo so malo po polnoči napadli pred domačo hišo in jo hudo poškodovali. Napadli naj bi jo s predmetom, s katerim, pa policisti zaradi interesa preiskave doslej še niso povedali. Neuradno naj bi šlo za kij, piše STA.

V petek naj bi pridržali njenega partnerja

V petek so sicer policisti v povezavi z napadom pridržali eno osebo, ki so jo nato v nedeljo izpustili. Kot so poročali mediji, je bil pridržan partner sodnice. Kriminalisti so ga pridržali po petkovi hišni preiskavi na njunem domu v Pekrah.

Kriminalistično preiskavo usmerja okrožno državno tožilstvo v Mariboru, vanjo pa je vključeno večje število kriminalistov in strokovnjakov nacionalnega forenzičnega laboratorija. Kriminalistična preiskava poteka v smeri sodničinega zasebnega življenja in v povezavi z njenim delom kot sodnice, je v izjavi za medije v soboto povedal vodja službe direktorja PU Maribor Bojan Kitel, piše STA.

Nasilni napad je enotno obsodil vrh slovenske politike, ključni akterji v pravosodju in varuh človekovih pravic. Mnogi so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem.

Zadnje novice

Sorodne vsebine