15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Brutalen napad Dragana Matiča, predsednika sveta SMC Mira Cerarja, na voditeljico Tarče Eriko Žnidaršič

»Tole je pa odziv stranke SMC, ki zdaj prek programskega sveta RTV zahteva sankcije. Ne bo več objav dokumentov, ne bo več preverjanja dejstev, niti neprijetnih vprašanj ob očitnem zavajanju in sprenevedanju. In spet bo lepo, saj ne bo korupcije,« je na družbenem omrežju zapisala voditeljica oddaje Tarča na TV Slovenija Erika Žnidaršič.

Njen zapis se je nanašal na objavo nekdanjega poslanca in člana SMC Dragana Matića. Njegov zapis, ki se nanaša na zadnjo oddajo, kjer je beseda tekla o maketi za drugi tir, objavljamo v celoti.

»Zadnja Tarča javne RTV je bila dno načina vodenja oddaje, ki spreminja raziskovalno novinarstvo v tendenciozno novinarstvo!

Je nov mejnik v poti navzdol, ko govorimo kvaliteti njenega vodenja. Poudarjam: vodenja oddaje, ne izbire tem. Kritičnost do politike in razkrivanje nepravilnosti me ne moti. Katastrofalen pa je način vodenja oddaje. To, kar si je privoščila Erika Žnidaršič, ni moč videti ne ne Novi 24 ne na Faktor TV, tudi na katerikoli od komercialnih televizij ne. Sogovornike v studiu je ženska dobesedno napadala in je pobesnela, ko ji je več sogovorcev povedalo, da tovrsten medijski lov na čarovnice na podlagi indicev ni ustrezen. Celo gospod iz stranke gospe Bratušek, ki je lani javno opozarjala na sume o nepravilnostih o nabavi žice, je povedal, da tak medijski pogrom ni na mestu. Pa ni pomagalo.
Mučno je bilo gledati, kako Žindaršičeva krčevito izpolnjuje očitno nalogo, da mora biti neizprosna. Kako poslancem postavi vprašanje pa potem ne pusti, da normalno odgovorijo, saj jim ves čas sega v besedo. Voditeljica jih je – ko ji ni bilo všeč kar govorijo – poskušala preglasiti s svojimi komentarjem in navajanjem svojih »resnic«. Med stavkom jim je postavljala dodatna vprašanja in komentarje kot npr. ‘tukaj vas moram prekiniti’, ‘tukaj pa se ne moreva strinjat’, ‘to pa že ne morete trditi’. In je potem, ko se npr. razlaga o primeru žice ni skladala v njen koncept, ker ni potrjevala njenih aferaških pričakovanj, v trenutku ‘prešaltala’ na maketo o 2. tiru in tako dalje in naprej vse do konca oddaje.

Dejansko je gospa Žnidaršič spominjala na histerično sodnico, ki se na kakem partijskem političnem procesu spravlja na vnaprej obsojene žrtve. Treba je priznati, da česa podobnega v naših krajih nismo imeli niti na režimski tv v komunističnih 70-ih letih prejšnjega stoletja.
Po dejansko pijani voditeljici Odmevov imamo sedaj od svojega ‘poslanstva’ pijano voditeljico Tarče.«

Dragan Matić je sicer tudi predsednik sveta SMC.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine