23.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 julija, 2024

Britanski vojaki se morajo pripraviti na možen odhod v vojno z Rusijo 

Piše: C. R.

Po poročanju britanskega medija Mirror naj bi britanskim vojakom nadrejeni naročili, da naj se pripravijo za borbe z Rusijo in da naj predvsem pripravijo svoje družine za možnost, da jih bodo morali zapustiti zaradi odhoda v vojno, ki divja že šest mesecev v Ukrajini.  

Praporščak Paul Carney je opozoril, da se vojska Združenega kraljestva »pripravlja na srečanje z grožnjo iz Rusije ter je pripravljena odgovoriti na vsako obliko agresije«. Po njegovih besedah je prišel čas, ko bodo vojaki morali pripraviti svoje domače na možnost, da bodo poslani na Vzhod. Dodal je, da morajo biti britanske enote pripravljene na nove razvoje dogodkov.

Carney, ki je najvišji praproščak britanske vojske, je zapisal v reviji Soldier: »Hočem, da vsi preverimo, če smo fizično pripravljeni na naloge. Pomembno je tudi, da pripravimo svoje bližnje in družine, ki jim je velikokrat najtežje v naši odsotnosti«.  

»Naprošam vas, da se sedaj z njimi pogovorite o vašem možnem odhodu. Poiščite jim podporo in ljudi, ki jim lahko pomagajo«, je nadaljeval in dodal: »To je ključenga pomena, saj se lahko zgodi, da z njimi ne bomo imeli stikov dlje časa. Zagotoviti našim bližnjim potrebno podboro je bistveno tudi za nas, saj se ne bomo mogli stoodstotno posvetiti nalogi, če nas bo skrbeli kaj se dogaja z njimi doma«.  

Vir: Mirror

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine