15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Brgleza po porazu ogroža še Fajonova: Matjaž Han jo nagovarja h kandidaturi

Piše: Peter Jančič (Spletni časopis)

“Vsi, ki lahko pomagajo pri evropskih volitvah, je prav, da to tudi storijo – so dobrodošli na listi, Tanjo Fajon bom zato pozval, naj razmisli o tem, da bo na njej tudi sama,” je za Delo po izvolitvi za predsednika SD povedal Matjaž Han. To je verjetno precej pretresljiva informacija tudi za Milana Brgleza in vse druge, ki se želijo ostati ali priti na dobro plačane funkcijo v Bruselj, saj s tem dobiva resno konkurenco na evropskih volitvah, kjer je v preteklosti Fajonova vse tekmece v SD hudo povozila.

Pomembno je to lahko tudi za Roberta Goloba in vlado. Če bo Fajonova kandidirala in bo izvoljena, bo ostal brez zunanje ministrice.

Kako pomemben je bil razplet glasovanja, so pokazale nerodnosti ob razglasitvi na kongresu SD. Brglez je poskušal takoj čestitati Hanu, a se je ta najprej zahvalil delegatom, ki so ga izvolili. Brglez je zaradi tega najprej segel v prazno.

Potem, ko se je Han obrnil nazaj od dvorane, pa je bilo nekaj zmede, ali bi roko dal najprej prejšnji predsednici Fajonovi ali protikandidatu Brglezu, ki je doživel poraz.

Sam bi izbral žensko, ki predaja vodenje stranke. Han pa je pri sprejemanju čestitk dal prednost poraženemu protikandidatu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine