18 C
Ljubljana
sreda, 18 maja, 2022

Brez dlake na jeziku! Sodnik Zvjezdan Radonjić se ponovno oglaša z javnim pismom in razkriva, kako brutalno krivosodna mafija pritiska nanj in kako umazano vlogo igra predsednik ljubljanskega sodišča Marjan Pogačnik pri eroziji pravne države

Objavljamo novo javno pismo sodnika Zvjezdana Radonjića, ki vrača udarec in razkriva umazano vlogo predsednika ljubljanskega okrožnega sodišča Marjana Pogačnika. Pismo objavljamo nelektorirano.

 

Spoštovani Jan Zobec je v prispevku, ki ste ga objavili tudi v vaših medijih, opozoril na zlorabo upravičenj, ki si jih je Etična podelila sama sebi, s katerimi dobesedno izvršuje inkvizicijo v vrstah sodstva. K temu, kar je zapisal Jan Zobec, ne more dodati ali odvzeti ene same črke prav nihče. A sem dolžan, zaradi bralcev, umestiti njegovo „etapno“ analizo relacije predsednik sodišča – Etična v celoten sklop dogodkov; le tako bodo bralci zmožni dojeti pošasten obseg zlorabe.

Prvič sem se v primežu predsednika sodišča marjana pogačnika (mali začetnici nista posledica slovnične nepoučenosti) znašel pred nekaj leti, več točno ne vem zakaj, vendar domnevam zaradi precejšnje učinkovitosti in strokovnosti (moje, ne njegove). Sprožil je disciplinski postopek, iz tako smešnih razlogov, da so se vsi naokoli zgražali. Toda trije neuki ali pokvarjeni disciplinski sodniki (ker jih ne poznam se ne morem opredeliti) so ugotovili disciplinski prekršek tam, kjer ga ni moglo biti ter me kaznovali z znižanjem plače. Po pritožbi je pritožbeni senat treh vrhovnih sodnikov njihovo svinjarijo spremenil v oprostitev. Vsi trije „sodniki“ prve stopnje so, na sramoto sebe samih in sistema, še vedno sodniki; njih imen iz higieničnih razlogov ne zapisujem, omembe si ne zaslužijo, niso vredni črnila na papirju. Dokazali pa so, da sodniku v disciplinskem postopku ni obrambe; na prvi stopnji ga čaka le in samo obsodba. Kako ti trije mesarji sodijo navadnim državljanom, če na ta način sodijo kolegom sodnikom, si lahko zamislite sami. V senatu treh vrhovnih sodnikov sta se nahajala Karmen Iglič Stroligo in Branko Masleša; karkoli si bralci mislijo o njiju (predvsem o slednjem) sem zaradi resnicoljubnosti dolžan poudariti pošteno in profesionalno ravnanje, tretjemu članu ali članici se opravičujem, pozabil sem, kdo je bil tretji član senata, tudi njemu se ob tej priliki zahvaljujem, ne toliko zaradi mene kot zaradi ohranitve ugleda sodstva.

Takoj za tem je marjan pogačnik, v sodelovanju z antonom panjanom, predlagal pregled celotnega mojega poslovanja, česar se je lotila zadnja partijska sekretarka ZKJ na sodišču Milena Jazbec Lamut. Njena ocena mojega dela ni mogla biti drugega kakor zlonamerna, črkobralska, ponesrečena, zaradi vnaprejšnjih slabih namenov kot tudi zaradi njenega strokovnega siromaštva. Sledila je slaba ocena (moje, ne njene) sodniške službe, edina na tem oddelku v zadnjih 10 letih! V stroki so se križali. Pritožil sem se nad oceno, senat vrhovnega sodišča je oceno raztrgal, vrnil mesarjem nazaj v novo ocenjevanje, spregledal mojo zahtevo, da o oceni vnovič odloča drugo sodišče. Zadevo je v roke dobila znova ista personalna komisija, ponovno producirala enak pravni abortus, ki ga je nov senat vrhovnih sodnikov v drugačni sestavi tokrat potrdil, v reci in piši treh odstavkih „obrazložitve“! Tudi imena slednjih se mi ne zdijo vredna črnila in papirja.

Naslednje izživljanje marjana pogačnika je bilo bolje pripravljeno; skupaj z igorjem mokorelom in antonom panjanom so oblikovali predlog za moje disciplinsko kaznovanje, ponovno iz najbolj neumnih razlogov. Da bi lastnemu zmazku dodali pridih strokovnosti, so se obrnili na Etično, ki jim je, ob številnih kršitvah postopka, ugodila ter s podpisom petih nesrečnežev, vključno z nino beteto, potrdila pogačnikovo „pravno naziranje“. Osokoljeni pogačnik je hipoma predlagal uvedbo novega disciplinskega postopka, kar je prejela častna vrhovna sodnica Marjeta Švab Širok, se izločila iz te svinjarije, ohranila lastno dobro ime in nekaj malega ugleda sodstva. Podlost procesuiranja pogačnikovih mazohizmov ni bila pod častjo mitje kozamernika, ki je prepisal pogačnikovo pobudo in mi vročil sklep o uvedbi disciplinskega postopka sredi sojenja Milku Noviču! Sodni svet v tem ni zaznal pritiska na sodnika!! Uvedba postopka z implicitno predlagano kaznijo prenehanja sodniške službe za 11 pravnikov ni pritisk na sodnika med sojenjem!! Med njimi se je znašel odvetnik Emil Zakonjšek, ki sem ga kot sodnik odvetnika poslušal ure in ure, ko je branil obdolžence in zastopal zasebne tožilce po zasebnih tožbah, ko je minimalne vrednostne anomalije koristil za zahteve po oprostitvah ali obsodbah. Človek tako senzibilnega občutka za minimalna odstopanja ni zaznal, da je uvedba disciplinskega postopka zoper sodnika, ki naj izgubi funkcijo sredi zahtevnega sojenja, pritisk nanj!!! Kratko malo usoda mene tretjega discipliniranja visi v zraku, vendar je modus operandi postavljen: bestialna, psihopatska pogačnikova udbo-mafijska pobuda, kateri sledi potrditev Etične, čemur sledi disciplinski postopek, v katerem sodnik nimam na prvi stopnji prav nikakršnih možnosti, tokrat morda tudi na drugi ne! Vse to zelo verjetno usklajeno in usklajevano na relaciji pogačnik-panjan-mokorel-kozamernik-beteto in po potrebi še kdo.

Četrti primer pritiska, to je Novič, ponuja dopolnitev shematike zla z uvedbo Sodnega sveta. Najprej pred pogačnikovo pisarno v petek do 18.00 ure dežurata državna tožilka in nek odvetnik, nakar se zahteva sodnikova izločitev, nakar vodja SDT zahteva sodnikovo discipliniranje, nakar se sredi postopka zahteva izločitev, nakar se zoper sodnika uvede disciplinski postopek itd itd (kar za Sodni svet ni nikakršen pritisk!!!). Potem pogačnik pošlje stvar v presojo Sodnemu svetu, ki potrdi pogačnikove „strokovne“ trditve, obrazložene v reci in piši petih stavkih (!!!), nakar se angažira Etična, ki 3.9.2019 brez postopanja, arbitrarno, neobrazloženo ugotovi neetičnost, nakar 24 ur kasneje (!!) pogačnik poda disciplinski predlog, naj me razrešijo. Torej še preden bi se sploh lahko po uradnih poteh seznanil z mnenjem Etične!! Povsem očitno mu je Etična beteto po telefonu nemudoma sporočila, da lahko sprosti pobudo, da mu je „strokovno pokrila hrbet“, nakar že 5.9.2019 sledi pobuda mitji kozamerniku na mizo, naj nemudoma sproži disciplinski postopek. Tudi tokrat, enako kot vsakič prej, nimajo prav nikakršnih argumentov za disciplinsko obsodbo, a za njih argumenti ne predstavljajo ničesar; med disciplinskimi „sodniki“ bodo zlahka našli tri nove mesarje. Vsi našteti likvidatorji, satrapi srednjeveškega aziatsko-predinkvizicijskega tipa znova na pohodu zoper to nekaj malo preostale časti in ponosa. kozamernik je od 5.9.2019 do danes verjetno uspel prepisati pogačnikovo pobudo, jo poslati v proceduro zatona pravne države ter v pridružene jim medije tipa Večer ali Dnevnik.

Tokrat me bodo gotovo odstrelili, odstranili, pokazali urbi et orbi, da njihova vsemogočnost ne pozna omejitev. pogačnik bo znova izvoljen za predsednika sodišča, njegova splošno znana primitivnost podbalkanskega vohljaškega tipa bo dobila ultimativno potrditev za vse bodoče mizerije. Še to malo integritete in časti bo definitivno zapustilo Tavčarjevo 9, z zadnjimi nami, ki bomo skozi disciplinske postopke odstranjeni, v nauk drugim. Sodstvo si ne bo moglo opomoči vsaj 10 nadaljnjih let, kar je očitno tudi ultima ratio vseh teh postopkov.

Nekdo si želi uničiti pravno državo na Slovenskem. Res ne vem kdo, zanesljivo pa vem, kdo znotraj sodstva pri tem sodeluje!

Zvjezdan Radonjić

Sorodne vsebine