-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

BRAVO POLICIJA, TAKO SE DELA! Alžirca, ki je poskušal napasti z nožem, policisti niso vprašali, ali je duševno bolan, ampak so ga preprosto prerešetali!

Moški, ki je hotel napasti policiste z nožem in ob tem vpil Alah Akbar, je bil na mestu mrtev. 

Iz španske Barcelone prihajajo naravnost osupljive novice. Moški, oborožen s hladnim orožjem, je hotel napasti tamkajšnjo policijsko postajo, ob tem pa je vpil Alah Akbar. Policisti se s skrajnežem niso pregovarjali, ampak so ga ustrelili. Mrtev je bil na mestu, poroča RT.

Katalonska policija je razkrila, da je napadalec poskušal vstopiti v prostore policijske postaje Cornella “z namenom, da napade” policiste. Napad se je zgodil v ponedeljek nekaj minut pred 6. uro zjutraj po lokalnem času.

Do napada je prišlo samo tri dni po prvi obletnici dvojnih terorističnih napadov v Barceloni in bližnjem Cambrilsu. 17. avgusta 2017 je namreč islamistični terorist najel kombi in se z vso hitrostjo zapeljal po priljubljeni ulici La Rambla. Pri tem je ubil 13 ljudi, več kot 100 pa jih je ranil. Malo pozneje istega dne pa je v španskem obmorskem mestecu Cambrils kar pet moških napadlo z avtomobilom – prav tako kot na barcelonski ulici so se zaletavali v pešce, nekatere pa so celo zabodli z nožem. Ena ženska je umrla, več pa je bilo poškodovanih.

Lokalni mediji poročajo, da je v trenutku, ko je hotel napasti, skrajnež vpil Alah Akbar. Da ni šlo za nikakršno naključje, priča njegovo poreklo: policisti so namreč že razkrili, da je napadalec 29-letni Alžirec, ki je imel prebivališče v Cornelli. Policijsko postajo so nato zapečatili, na srečo pa med policisti ni bilo nobene žrtve.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine