12.5 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Bralec presenečen nad razliko v ceni elektrike v času Janševe vlade in danes

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv)

“Ljudje danes vedo, po kakšni ceni bodo imeli elektriko in tudi, koliko jih bo stala elektrika na hodnikih blokov. V prejšnji zimi so bili tu preveliki stroški,” je dejal na javni televiziji v eni od oddaj aktualni premier Robert Golob. Res je, ljudje sicer ne vedo točno, kakšna bo naslednja njihova položnica, vedo pa, da bo definitivno dražja. In ne govorimo o malenkost dražjih položnicah, govorimo o konkretnem deležu odstopanja od normalnega, kar je videti tudi na dejanskih položnicah.

Premier Robert Golob pri basanju v žep 2-milijonske nagrade “za dobro opravljeno” delo ne ve, kam bi z denarjem, medtem ko državljani, ki jim je prej obljubljal uspešno spopadanje z energetsko blaginjo, vsak mesec dobivajo dražje položnice. Pripravite se, dražitve se še niso končale, več kot očitna pa je razlika med občutno lažjim in boljšim življenjem med vlado Janeza Janše in tokratno “revščino” pod vlado Roberta Goloba. Koliko časa še?!

Rasti cenam električne energije kar ni in ni konca, od občutne podražitve na nemški borzi se je samo v zadnjem mesecu povzpela na 25 evrov. Da o ostalih občutnih podražitvah ne govorimo. Tako kot ostali ponudniki je tudi GEN-i napovedal dodatno podražitev s prvim avgustom, kar pomeni, da bodo naslednje položnice še dražje. Nekdanjega predsednika nekoč opevanega najcenejšega ponudnika električne energije podražitev niti malo ne skrbi, saj ima denarja preveč in ne ve, kaj bi z njim, je pa drugačna zgodba pri slovenskih gospodinjstvih, ki komaj pridejo čez mesec. Kako drugače je zdaj, kot je bilo pred prihodom na oblast, je vidno tudi na spodnji fotografiji, ki smo jo prejeli od bralca.

Svoboda prinesla 50 evrov dražjo položnico

Razlika je več kot očitna. Cena položnice za elektriko se je s prihodom “svobode” je že v prvem mesecu poskočila kar za krepkih 50 evrov, naslednji mesec pa ponovno za slabih 30 evrov. Ne govorimo o minimalnih razlikah v ceni, ampak konkretnih deležih. To je način aktualne vlade za spopadanje z energetsko draginjo, v sliki. Vlada Roberta Goloba nepresenetljivo izgublja boj z vedno višjo inflacijo, ki že pošteno najeda v prihodke državljanov. Po podatkih SURS-a se je električna energija podražila za rekordnih 30,4 odstotka in letni indeks zvišala za 1,1 odstotne točke. Julija so se namreč na letni ravni tudi cene življenjskih potrebščin zvišale v povprečju za vrtoglavih 11 odstotkov, na mesečni pa za odstotek, kar pomeni, da se ob enakem prihodku tudi življenjski standard ljudi zmanjša za desetino.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine