15.3 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Boris Tomašič za Portal24 o grožnjah s smrtjo: Nisem Nika Kovač, da bi jokal za vsako malenkost, vendar je pri takih grožnjah potrebno potegniti črto

Piše: G. B. 

Direktor Nova24TV ter podjetja Nova obzorja Boris Tomašič je v intervjuju za Portal24.si pojasnil okoliščine nedavnih groženj s smrtjo, ki jih je prejel tik pred izdaji nove številke Demokracija Magazina, ki govori prav o levičarskem sovraštvu. “Sam nekako prevzemam posledice tega, kar počnem z javnim izpostavljanjem. Seveda pa takšna dejanja posameznikov kot npr. grožnje s smrtjo, nikakor ne odobravam. Razumem, da grem določenem številu ljudi grozno na živce in da me ne morejo gledati,” je dejal in pojasnil svojo odločitev, da kljub temu dosledno vsako tako grožnjo prijavi policiji in tudi vztraja pri pregonu.

“Kar se tiče različnih groženj ti. trolov na Facebook-u, X-u itd. sem se nekako prepričal, da tega ne berem več, niti ne spremljam in se enostavno ne oziram več na te stvari. Začelo pa se je dogajati, da dobivam zelo direktne, osebne grožnje na telefon ali po elektronski pošti. Zgodilo se je celo to, da je policija zaznala pogovore znotraj neke kriminalne združbe o tem, kako bodo obračunali z mano in so me policisti na to opozorili. To pa ni več prijetno oz zanemarljivo. Ravno obratno. Rečeš si, da dokler neki bedaki nekaj pišejo po Facebooku ali Twitterju (X), je to eno. Nekaj povsem drugega pa je, ko si nekdo vzame čas, pridobi mojo telefonsko številko (ki ni javna!) in mi napiše, da me bo ustrelil. Nikoli ne veš, kdaj misli resno in kdaj ne. Me pa ob vsem tem seveda dodatno skrbi še za moje bližnje,” je ob tem dejal Boris Tomašič, sicer avtor in voditelj zelo gledane oddaje “Kdo vam laže” na Nova24TV.

Kot je dejal, je pri eni od takšnih groženj bilo zanimivo, da je ni prejel direktno, ampak je prišla policija do njega in ga obvestila, da so pri spremljanju ene od kriminalnih združb zaznali pogovore z grožnjami o tem, da mu namerava ta združba nekaj narediti. “Druga grožnja je bila prav v času doseganja Guinessovega rekorda, ko je človek poklical v oddajo in povedal, da bo prišel v studio in da me bo ubil. To sem prijavil in epiloga še ni,” je dejal. Kot je še dodal, je sicer zelo zadovoljen z odzivom policije, ki pa nato zadevo predajo naprej tožilstvu, očitno se potem obravnava primerov tam zatakne.

Boris Tomašič je v intervjuju opisal tudi izkušnjo z doseganjem rekorda z oddajo, odgovoril pa je tudi na vprašanje, ali so v oddaje na Nova24TV vabljeni tudi levičarski politiki in če je res, da se nihče ne odzove. “Pri nas je bil npr. minister Matej Arčon, odzovejo se tudi nekoliko nižji uradniki. Gre pa seveda za politično odločitev, ko so se člani koalicije dogovorili, da k nam ne pridejo zato, da nam lahko kasneje očitajo, da smo enostranski. Praktično vsi, ki so prišli k nam, kasneje izrazijo presenečenje, kako korektno so bili obravnavani. Tak primer je aktualni minister za gospodarstvo Matjaž Han. Prav tako aktualni minister za obrambo Marjan Šarec in tudi aktualni premier Robert Golob še prej, kot direktor Gen-I, torej preden je nastopil trenutni položaj . Potem pa je prišla nekakšna “prepoved” in so nehali. Zadnji tak primer je npr. Danijel Bešič Loredan, bivši zravstveni minister, ki je kolegu Rantu po povabilu v oddajo dejal, da bi sicer prišel, vendar “ne upa, saj bi bil kregan”.  To je seveda njihov problem. Mi delamo vsebine z njimi ali pa brez njih. Pameten politik pride,” je dejal.

Komentiral je tudi aktualno politično dogajanje. Meni, da Robert Golob ne bo dočakal konca mandata. “Šli bomo na predčasne volitve. Vendar šele takrat, ko bodo tisti, ki vladajo brez volitev, ocenili, da so dovolj dobro pripravljeni,” je ocenil.

Celoten pogovor z Borisom Tomašičem si lahko preberete TUKAJ.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine