4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Boris Tomašič levičarje spet spravil na pomirjevala – zdaj jim povzroča stres in nespečnost, ker je postal največji lastnik Nova24TV

Piše: Kavarna Hayek

Pri vsej zgodbi je zanimivo le to, da je medij zamenjal lastnika. Vredno kratke novičke. In nič več.

A tostran Alp, kjer prevladujeta socialistična miselnost in institucionalizirana zavist, se je zganil malodane ves levičarski medijski stroj. Še preden je posel dokončan, nad Borisa Tomašiča, ki je postal osumljenec številka 1, pošiljajo vse mogoče inšpekcije, organe pregona, doživlja medijski pogrom; da se uganka, »od kod mu denar« nemudoma razreši. Kriv je tako ali tako. Ker je na čelu konservativnega medija in ker je zdaj kupil skoraj polovični delež zasebne televizije.

»Madžari lastništvo v Nova24TV prodali gorečemu podporniku Janše,« smo lahko brali naslove predvsem v medijih, ki jih obvladuje Martin Odlazek, človek, ki je za več milijonov zadolžil slovenske davkoplačevalce. Boris Tomašič, Nova24TV in donedavnega madžarski lastniki slovenskih davkoplačevalcev do zdaj niso stali niti centa. Lastništvo je bilo pregledno (za razliko od drugih medijev MSM), ve se, da so Madžari vložili zasebni kapital. In zdaj so svoj delež prodali.

Ko je neko podjetje na trgu, je ves čas tudi naprodaj. In Madžari so se odločili, da svoj delež prodajo. Bilo je po svoje pričakovano, kajti biti kot tujec lastnik podjetja v Sloveniji, še posebej če gre za medij, ki ni progresivnega svetovnega nazora, je naporno. In severovzhodni sosedje so to občutili na lastni koži: ves čas so bili demonizirani, z njimi so se ukvarjale parlamentarne preiskovalne komisije. Zakaj bi bil nekje lastnik, ko dobivaš polena pod noge in te skrbi, da nekega lepega dne ne pridejo revolucionarji in ti zaplenijo premoženje. Zakaj bi sploh še vlagal v to državo. Odšli so v za tuje investicije prijaznejše države. Nekaj najbolj normalnega je, da so svoj delež v odkup ponudili vodstvu podjetja. Boris Tomašič, ki družbo pozna, je prepoznal poslovno priložnost in ponudbo sprejel.

Čeprav posel več kot očitno še ni zaključen, se levi mediji sprašujejo, kje je Tomašič dobil denar. Kje je dobil denar, je njegov problem. In donedavnih lastnikov, ki bodo dobili kupnino. Pomembno je, da ne bo obremenil davkoplačevalcev. Posel je bil sklenjen med dvema zasebnikoma, kar ni ne stvar države, ne drugih medijev. Še najmanj, da bi zdaj razkrivali podrobnosti pogodbe in dogovora. Res je. Tomašič nima ne gradbenega zaledja, ne smetarskega, ne zaledja žilnih opornic, njegova osnovna dejavnost ……

Nadaljevanje lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine