-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

Boris Tomašič: Gre za zelo brutalen napad na edini medij, ki je kritičen do nove oblasti

Piše: C. R.

“To, kar so mi očitali, je laž. Kdor je dejansko poslušal posnetek, bo slišal, da ni bilo nikakršnega pozivanja k oboroženemu uporu. Gre za zelo brutalen napad na edini medij, ki je kritičen do nove oblasti. Poslanka Mojca Šetinc Pašek je tipičen primer politične korupcije. Vedela je, da bo kandidirala na Golobovi listi, pa je še vseeno delala reklamno oddajo Utrip, v kateri je sesuvala vlado. Skušajo nas utišati, napadajo medij, ki deluje drugače, kot je njim všeč. Ta oddaja je zelo gledana in ogromno ljudi pove, kaj jih moti. In to moti trenutno oblast, ki misli, da je vsemogočna,” je obtožbe v DZ, da je v oddaji Kdo vam laže spodbujal k oboroženemu uporu, v intervjuju za Siol.net komentiral voditelj in programski direktor Nova24TV Boris Tomašič. 

Na vprašanje, kako razume, da tudi v tem mandatu Novo24TV preiskuje preiskovalna komisija DZ, Tomašič med drugim odgovarja, da gre pri tem za strah pred resnico. “Kot strah pred medijem, ki bo razgalil njihovo nesposobnost, njihovo škodljivo delovanje. Če bi se lotili raziskovanja financiranja medijev in podpore političnim strankam, se ne bi omejili le na Novo24TV. Gre za celo vrsto medijev, od Necenzurirano naprej, pa potem Odlazkovi mediji, za katere se ne ve, kdo jih financira. Nova24TV posluje transparentno, plačujemo davke, ve se, od kod se financiramo. Nič od tega ni problematično.”

Tomašič v pogovoru komentira tudi informacije, da se madžarski lastniki umikajo in da bo odkupil polovični delež medijske hiše Nova24TV. “Madžarski lastniki se res umikajo. Z njimi se dogovarjamo, jaz se dogovarjam, da bom odkupil del in ne polovico podjetja. Tudi vsem zaposlenim bomo ponudili možnost odkupa podjetja pod enakimi pogoji. Lahko rečem, da bomo šli v menedžersko-delavski odkup, kar ta koalicija zagovarja. Sicer pa ne gre za politično zadevo. Za umik s slovenskega trga so se odločili že pred volitvami. Umaknili pa se bodo zato, ker je bil na splošno napad na madžarske naložbe tako brutalen, ne samo pri nas, ampak vsepovsod, da je to nepojmljivo. Odločili so se, da imajo dovolj tega, da so oni tisti grdi, tisti, ki ogrožajo slovensko demokracijo.”

Celoten intervju z Borisom Tomašičem za Siol.net si lahko preberete TUKAJ.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine