4.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Bolnišnica Celje objavila protokol o obravnavi pacientov s sumom na koronavirus COVID-19

Po dveh dneh in pritiskom slovenske javnosti in nenehnem obveščanju o ekspanzivnosti pojavov povezanimi z  koronavirusom v naši neposredni soseščini, Italiji, se je šele včeraj, delno danes, premaknilo dogajanje ki bi se moglo in moralo zganiti pred tremi tedni ali več.

 

Zakaj?

ZATO ker je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) koronavirus razglasila za globalno grožnjo, že v začetku februarja, so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) mirili  slovenske državljane, češ,   da običajen državljan trenutno nima nikakršnega vzroka za skrb.

Kljub temu da protivirusnega zdravila za nov koronavirus ni. Zdravila, ki učinkujejo npr. na virus gripe ali herpes virus, ne učinkujejo na koronaviruse. 

Sočasno,(takrat)  so sporočili, da je Slovenija pripravljena na morebiten pojav koronavirusa, aktivnosti pa so se začele že takoj ob prvem primeru na Kitajskem. Poudarjali so, da se s tako grožnjo ne soočamo prvič v zgodovini, zato imajo v zdravstvenih ustanovah že predvidene protokole in načrte, če bi se zgodil primer okužbe in bi se infekcija širila. Razlogov za kakšno posebno zaskrbljenost oz. paniko ni.

Od sobote, oziroma petka, nikjer nobenega , verjetno zaradi »pripravljenosti« ter »oddaljenosti« največjega žarišča v Evropi, ki ima celo na zelo »oddaljenih« 350 metrov od slovenske meje, v Italijanski Gorici,  postavljeno karanteno za morebitne okužene od koronavrusa. Včerajšnje kontradiktornosti, pri nas (v Celju, Mariboru, Ljubljani), da ni primerov okužbe, do tega da so že bili testirani, da so testi negativni, do tega da ni rezultatov testiranja, do obstoječih primerov, do ne vem katere gotovosti trditve o možnosti resnične prisotnosti okužbe, so sami » virusi« kot avioni iz Aviana, ki preletavajo naš zračni prostor večkrat »leteli« nad Slovenijo in opazovali »zmedo« na tleh.

Več preberite na POVEZAVI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine