10.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Bolj kot islamski terorizem novinarje RTV in POP TV skrbijo čustva Fajonove in tviti besnih Slovencev

V informativnih oddajah Dnevnik in 24ur so povsem izgubili kompas. Namesto da bi se ukvarjali s poročanjem o 29-letnem teroristu maroškega rodu, ki je še vedno na begu, posvečajo več pozornosti evroposlanki Socialnih demokratov Tanji Fajon in tvitom, ki jih je prejela po terorističnem napadu. Nekatere med njimi so celo označili za smrtno grožnjo.

“Evropska poslanka Tanja Fajon je po napadu po družbenem omrežju Twitter zapisala, da je s sodelavci na varnem. Pod njen zapis se je usula množica komentarjev, ki z njenim sporočilom, da ni v neposredni nevarnosti, niso bili ravno povezani,” je v včerajšnji oddaji Dnevnik na TV Slovenija zatrdil voditelj oddaje Dejan Ladika.

Poročanje Dnevnika je preseglo vse meje dobrega okusa. Namreč, ko so končali s prispevkom o terorističnem napadu v Strasbourgu, ki ga je zagrešil v Strasbourgu rojeni 29-letni “nedavno radikaliziarni” Cherif Chekatt, ki je med terorističnim napadom, v katerem so umrli trije ljudje, še 12 pa jih je bilo ranjenih, vpil “Allahu akbar”, so se osredotočili na tvite, ki jih je za svoje dobro opravljeno delo prejela poslanka Socialnih demokratov Fajonova.

 

Celoten članek lahko preberete tu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine