0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

Bodo levičarske elite le priznale, da so soodgovorne za porast posilstev in da je bilo vprašanje opozicijske poslanke upravičeno?

Piše: Nova24tv.si

Ko je Alenka Jeraj vladi zastavila vprašanja o porastu posilstev v Ljubljani, se je nanjo zgrnil koordiniran srd Policije, medijev in levih političnih strank. Oglasila se je celo predsednica države Nataša Pirc Musar, ki je v medijih dejala, da vprašanje “nedostojno položaju poslanke”. Čas je pokazal, da je bilo vprašanje poslanke SDS še kako na mestu, ogorčenje predstavnikov leve politične elite in njihovih zaveznikov v družbi pa najmanj deplasirano. 

Uradni podatki o porastu posilstev v Ljubljani so dramatični. Generalna policijska uprava je namreč potrdila, da je bilo do konca septembra kar 19 žensk žrtev posilstva. Storilci so bili v pomembnem deležu iz tretjih držav, nekateri nezakoniti migranti. Gre za skoraj 200 odstotni porast v primerjavi z lanskim letom, poroča Portal24.

Oblast je reagirala šele, ko se problemu posilstev ni bilo več moč izogniti. Sodu je izbilo dno posilstvo, ki se je zgodilo na podhodu železniške postaje v Ljubljani. Žrtev je bilo mlado dekle in mlad moški. Do napada je prišlo na podhodu, ki vodi na Vilharjevo ulico. V neposredni bližini je študentski dom Akademski kolegij. Policija je napad potrdila. Podrobnosti niso hoteli razkriti zaradi bojazni, da bi prišlo do “sekundarne viktimizacije žrtve”. V resnici so se bali kritičnega odziva javnosti, ki napad nezakonitih migrantov povezala z nezakonitimi migracijami, ki jih vlada Roberta Goloba spodbuja s politiko odprtih meja in napovedmi strategije masovnega uvoza in integracije prišlekov.

Portal24 poroča, da je bilo leta 2022 obravnavanih sedem posilstev, letos pa že 19. Večina posilstev se je zgodila v Ljubljani, nato pa v Kranju. Tudi Kranj se sooča s problematiko velikega števila tujcev, kot je pred časom javno povedal kranjski župan iz vrst Socialnih demokratov. V dveh tretjinah primerov posilstev so bili storilci državljani Slovenije, tretjina pa jih je prišla iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Maroka in Alžirije.

Policija pa ne beleži samo porasti števila posilstev, temveč tudi ostalih kaznivih dejanj. Mestne policijske enote so v zadnjih 4 mesecih obravnavale 4,184 kaznivih dejanj. Za skoraj 5 odstotkov več kot lansko leto.

Poslanka SDS Alenka Jeraj (Foto: Polona Avanzo)

Kaj je pravzaprav vprašala Alenka Jeraj?
Ko je aprila letošnjega leta poslanka SDS Alenka Jeraj v poslanskem vprašanju navedla, da je prišlo do dramatičnega porasta posilstev v prestolnici je na nakopala srd levega “establishmenta”. V poslanskem vprašanju je zapisala, da naj bi bilo po neuradnih informacijah v letošnjem letu zabeleženih že 57 posilstev samo v Ljubljani. Policija je navedbe zavrnila. Danes vemo, da so uradne informacije v bistvu potrdile poslanki. Res je, da je prišlo do dramatičnega porasta posilstev in res je, da so jih v pomembnem deležu zagrešili državljani tretjih držav. Leve elite pa so, namesto, da bi ogovorile na jasno zastavljeno vprašanje – “Kaj nameravate narediti, da do posilstev v takšnem številu v prihodnje ne bo več prihajalo?” – odgovorile z ogorčenjem.

Če bi vprašanje vzeli resno, bi se nedavnem dogodku v podhodu pri železniški postaji v Ljubljani morda lahko izognili.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine