4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Bodo levičarji Krko obtožili rasizma? Njena zdravila za znižanje krvnega tlaka so pri črncih manj učinkovita, kot so pri belcih

Zdravilo Tolucombi, ki znižuje krvni tlak, izdeluje slovenska paradna družba Krka. Je družbeno odgovorno podjetje, a ko bodo levičarji prebrali, kar bomo v nadaljevanju zapisali, jo utegnejo označiti za rasistično. Zdravilo Tolucombi je dovolj učinkovito le pri belcih, pri črncih pa ne.

Na 2. strani navodil za uporabo zdravila Tolucombi na Krkini spletni strani je črno na belem zapisano: »Zdravilo Tolucombi lahko pri črni rasi manj učinkovito znižuje krvni tlak.«

Navodil za uporabo zdravila Tolucombi. (Slika: spletna stran Krke)

Zagotovo šok za levičarje, ki ne samo menijo, da so rase (podobno kot spol) družbeni konstrukt, ampak črnce imenujejo politično korektno – temnopolte. Krka pa piše ne piše o afriški ali temnopolti rasi, ampak zelo neposredno o »črni rasi«. Kar pa ni najhujše – zdravilo Tolucombi je dovolj učinkovito le pri belcih, pri črncih pa ne. Na to je posebej opozorjeno.

No, verjamemo, da so v Krki vrhunski strokovnjaki in znanstveniki. Vedo, da se človeštvo loči tudi po rasah in da imajo različne rase različne značilnosti. Se spomnite, kako je Žiga Turk nekoč zapisal: »Zakaj ne bi Afričani tudi hitreje mislili, če že hitro tečejo. Enkrat, ko bodo imeli dobre šole, je mogoče tudi to.« Svet za odziv na sovražni govor pri Mirovnem inštitutu ga je obtožil sovražnega govora, čeprav je Žiga Turk povedal obče znano: črnci so boljši tekači kot misleci. 

Kakorkoli, strokovnjaki za razliko od družboslovnih šarlatanov pač vedo, da tudi določeno zdravilo pač različno učinkuje na različne rase. Nasploh so zdravila za zniževanje krvnega tlaka manj učinkovita pri črni rasi, kot pa beli. Med njimi so še denimo, Tolura, Fosicard ali Micardis. In zanimivo. Čeprav je zvišan krvni tlak približno trikrat pogostejši pri črncih kot pri belcih, so zdravila pri črni rasi manj učinkovita. Iz tega levičarski kvazi znanstveniki z lahkoto potegnejo sklep o rasistični naravnanosti farmacevtskih družb, čeprav je jasno, da do teh razlik pride zaradi genetskih razlik med obema rasama.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine