4.1 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Bo veleposlanica Marta Kos kar med delovnim časom in za naš denar sodelovala na konferenci SD?!?

Slovenska veleposlanica v Švici Marta Kos bo v petek sodelovala na debati, ki jo na digitalnih kanalih pripravlja Židanova SD na temo, ali so nam ob 70. obletnici Evropske unije še dovoljene sanje. Seveda nastop Marte Kos ne bi bil sporen, če ne bi sodelovala na strankarskem forumu kar med svojim delovnim časom in na stroške davkoplačevalcev.

 

Izbranka Foruma 21, sicer pa sestra Draga Kosa, Marta Kos, se bo v petek udeležila debate preko spletnega omrežja, ki jo pripravlja Židanova SD na temo, ali so nam še dovoljene sanje. Seveda gre za del znanega stavka, ki ga je 26. junija 1991 izrekel njihov idol Milan Kučan: “Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan.” Že sam naslov torej daje slutiti, da bo vsaj v duhu z mag. Marto Kos ter ostalima sodelujočima, dr. Božom Repetom in dr. Janezom Potočnikom, tudi Kučan. Seveda lahko v stranki SD v demokratični Sloveniji pripravljajo pogovore, kot si jih želijo, vendar pa nastane problem, ko so za to njihovi sogovorci plačani iz blagajne, v katero prispevamo sredstva vsi davkoplačevalci.

Na naše uredništvo smo namreč dobili sporočilo, v katerem se državljan Slovenije sprašuje: “Ali jaz kot davkoplačevalec plačujem slovensko veleposlanico v Švici zato, da med službenim časom sodeluje na strankarskih forumih komunistične SD ali pa zato, da sedi v Veleposlaništvu v Bernu in pomaga slovenskim državljanom v Švici?” Ob tem ministra za zunanje zadeve dr. Anžeta Logarja sprašuje, kdaj bo Marti Kos poslal enosmerno vozovnico. Ne le, da bo Marta Kos na strankarskem forumu nastopila na stroške davkoplačevalcev (tudi če si bo ta dan vzela dopust, to ne spremeni tega dejstva, saj je dopust plačan), temveč bo tam v uradni funkciji veleposlanice, kar je sporno že samo po sebi:

Številni tudi sicer dvomijo, da je razvpita generalna sekretarka Foruma 21 sploh primerna za veleposlanico v Švici, glede na to, da so v omenjenem forumu predvsem zagovorniki komunističnih vrednot. Kakšno sporočilo namreč daje Slovenija s takimi ljudmi na vidnih položajih svetu?

O njeni primernosti je dvomil celo nekdanji predsednik vlade Janez Drnovšek, ki ji ni dovolil, da se rine v ospredje kot njegova sopodpisnica na vabilu za novoletni novinarski sprejem. Nato je oblečena v Dedka Mraza predstavnikom medijev na stopnicah delila bombone, je razkrito v Playboyu. To je bilo zanjo zagotovo veliko ponižanje, sploh glede na dejstvo, da je bila takrat direktorica vladnega urada za informiranje in ne glede na to, da so nekateri mediji o tem pisali kot o “prigodi”.

Marta kos bo na strankarskem forumu nastopila v uradni funkciji veleposlanice. Foto: posnetek zaslona

Prav tako so kot neke vrste prigodo želeli nekateri slovenski mediji prikazati tudi njeno rajanje na gej paradi, ko je bila še veleposlanica v Nemčiji. A če bi bilo to res tako “nedolžno”, je iz gospodarske velesile Nemčije z več kot 80 milijoni prebivalcev ne bi umaknili v desetkrat manj naseljeno Švico …

Barbara Majdič

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine