3.5 C
Ljubljana
sobota, 3 decembra, 2022

Bo tudi Belorusija napadla Ukrajino? – Blizu meje z Ukrajino potekajo vojaške vaje beloruske vojske

Piše: C.R.

V torek, 12. julija, so se v Belorusiji začele poveljniško-štabne vaje s sodelovanjem teritorialcev v regiji Gomel na meji z Ukrajino. O tem so poročali na Telegram kanalu ministrstva za obrambo Belorusije.

Vaje bodo trajale tri dni – od 12. do 14. julija. Njihov cilj je oceniti pripravljenost uradnih oseb oblikovanih vojaških enot teritorialnih čet za izvajanje nalog bojnega usposabljanja in izboljšati usposobljenost rezervnih častnikov pri delu na poveljniškem mestu.

Med vajami bo vojska Republike Belorusije urila zaščito in obrambo objekta teritorialne obrambe ter službo na kontrolni točki med sodelovanjem pri izvajanju ukrepov vojnega stanja.

Kot je znano, Belorusija še naprej pošilja strelivo Rusiji in izvaja dolgotrajne vojaške vaje na meji z Ukrajino. V državi so napovedani vojaški vadbeni tabori blizu meje z Ukrajino, državljanom pa izročajo sodne pozive.

V zadnjih dneh se aktivno širijo informacije, da je možna nova ofenziva proti Ukrajini, tokrat s strani beloruskih oboroženih sil.

Zlasti generalštab oboroženih sil Ukrajine je poročal, da so možne provokacije iz Belorusije v smeri Volin in Polesje.

Vendar pa se po besedah ​​svetovalca vodje urada ukrajinskega predsednika Alekseja Arestoviča ne bi smeli bati napada iz Belorusije. Drugi svetovalec predsednika OPU, Mikhail Podolyak, je izrazil mnenje, da govorice o napadu Belorusije niso nič drugega kot še ena špekulacija ruske propagande, da bi sejala paniko v Ukrajini.

Vir: UNIAN.NET

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine