22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Bo t.i. “civilna družba” ukradla upokojencem proteste?

Piše: Gal Kovač (nova24tv.si)

V spletni nabiralnik so novinarji Nova24tv prejeli opozorilo zaskrbljenega, a očitno dobro obveščenega bralca, z viri znotraj stranke Levica, da namerava omenjena stranka sabotirati 2. vseslovenski shod upokojencev, ki ga organizira Pavle Rupar. Nadenj naj bi pošiljali ulično krilo stranke, to je Inštitut 8. marec in njihovo predsednico, ki se je prelevila iz borke proti nasilju nad ženskami v naravovarstvenico, nato borko za lačne otroke, sedaj pa se bo upokojencem hotela prikazati še kot borka za njihove pokojnine, kakor pač paše levim političnim strankam oz. Levici. 

Inštitut 8. marec je, že dolgo znano, nevladno krilo stranke Levica. Njen ustanovitelj Simon Maljevac se je s pomočjo nevladnih organizacij lansiral v sam vrh slovenske politike in to z referencami, kot je izdajanje priročnikov za mejne spolne prakse in tako dalje. No, njegova naslednica na čelu zavoda je Nika Kovač, ki bo sedaj skušala upokojencem malce “nagajati.” Nameni so skoraj zagotovo bolj perfidni kot preprosto nagajanje, a je na mestu, saj gre za prav isti izraz, ki je uporabljen v spodnji spletni komunikaciji.

Ta razkriva, da se je v sabotažo shoda vpletel sam vodja Levice, Luka Mesec, ki je sklical nujni sestanek, z namenom, da bi “Ruparju in SDS pokvarili žur”, pripravljen pa naj bi bil celo nekakšen pamflet, naslovljen “Nagajajmo skupaj”. Spomnimo, da je Inštitut 8. marec želel prevzeti iniciativo za proteste medicinskih sester, Jaša Jenull in Glas ljudstva pa so protest v zdravstvu preusmerili proti zdravnikom. V levi “civilni družbi” torej potekajo poskusi popolne instrumentalizacije protestov nad vlado vse bolj nezadovoljnih ljudi.

Celoten tekst pripenjamo spodaj.

Levica se je očitno namenila sabotirati protest.

Kot je razvidno iz anonimnega sporočila, je strankarska vrhuška aktivirala Kovačevo, ta pa je nato kmalu začela s svojim značilnim slogom izvajati propagando na socialnih omrežjih. V ta namen je sledila ad hoc posodobitev naslovne slike na socialnih omrežjih. Zlorabljene ženske so bile očitno passe, kot tudi lačni otroci v osnovnih šolah.

Izrez nove naslovne fotografije iz socialnega omrežja Twitter. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Pojavile so se objave, ki upokojene spodbujajo k pisanju esejev o stiskah, s katerimi se soočajo, medtem ko so v času prejšnje vlada pozivali na noge vse, ki so bili sposobni hoditi – in govoriti je očitno sedaj pomembneje –  da ostanejo doma in pišejo eseje.

 

Da gre pravzaprav za diverzantsko akcijo, katere dejanski namen je pasivizacija upokojencev, so 8. marec spomnili njihovi sledilci v komentarjih. “Pridite prvega marca na proteste. Boste vse iz prve roke izvedele,” je napisal eden od spletnih uporabnikov. Na protest še vedno vabi tudi Pavle Rupar, ki je v prejšnjih medijskih nastopih izpostavljal, da so na protestih dobrodošli vsi, ne glede na politično poreklo ali prepričanje.

Drugi veliki shod za upokojence bo potekal 1. marca ob 15. uri na Trgu Republike.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine