2.5 C
Ljubljana
sreda, 6 decembra, 2023

Bo Bratuškova kaj naredila?! – Na slovenskih cestah so spet zastoji in zamude!

Piše: C. R., STA

Promet na cestah, povezanih s turističnimi destinacijami, ostaja zgoščen. Zastoj je na obeh straneh karavanškega predora, proti Sloveniji je dolg sedem kilometrov. Gneča in zamude nastajajo na gorenjski, štajerski in primorski avtocesti, na hitri cesti Škofije-Koper ter nekaterih cestah na Obali.

Na avstrijski strani karavanškega predora je zastoj proti Sloveniji dolg sedem kilometrov, na slovenski strani proti Avstriji pa tri kilometre, kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste.

Na gorenjski avtocesti je gneča tudi med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod, pred delovno zaporo proti Ljubljani, zamuda je ocenjena na 15 minut, voznikom, namenjenim v in iz Kranjske Gore, pa se priporoča uporabo priključka Jesenice vzhod, Lipce.

Na štajerski avtocesti zastoji nastajajo med rondojem Pesnica in priključkom Maribor center, pred delovno zaporo. Zamuda v obe smeri znaša približno 30 minut.

Na primorski avtocesti je zastoj med Kozarjami in Vrhniko proti Kopru (zamuda 10 minut), upočasnjen promet z zastoji je tudi na posameznih odsekih med Uncem in Brezovico proti Ljubljani (zamuda približno 15 minut).

Na hitri cesti Škofije-Koper zastoji nastajajo med priključkoma Bertoki in Koper center, in sicer proti Kopru.

Gneča je tudi na cestah Šmarje-Koper, Izola-Strunjan.

Danes do 13. ure velja splošna omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, na primorskih cestah pa do 16. ure.

Prometnoinformacijski center je za danes popoldne napovedal visoko gostoto prometa. V nedeljo dopoldne bo gostota po pričakovanjih prav tako visoka, popoldne pa zelo visoka.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine