10.8 C
Ljubljana
sobota, 15 junija, 2024

Bliža se 31. marec! Bodo proteste upokojencev podprle tudi ostale protestne skupine?

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

“Od vseh protestnih skupin upokojenci pričakujemo podporo,” je pozval organizator protestov upokojencev Pavel Rupar, ki je izpostavil, da so prav upokojenke in upokojenci sprožili val stavk in protestov ter podprli vse. Zdaj pričakujejo, da jih bodo s prisotnostjo 31. marca ob 15. uri na Trgu republike v Ljubljani podprli vsi gasilci, medicinsko osebje, kmetje, vsa Slovenija. “Prosimo in pričakujemo, da nas boste tudi uradno podprli in nam stali ob strani,” je še dodal k pozivu vse Slovenije na protest zadnjega dne v marcu.

Pavel Rupar je pozval celotno Slovenijo – ne le upokojence, pač pa tudi delavce, kmete, študente in vso mladino – da se 31. marca pridruži protestu, ki bo potekal na Trgu republike. Tudi mlajši se bomo namreč nekega dne znašli v vlogi upokojencev in že danes je pomembno, kako so bomo tlakovali to pot. “Čas je, da naredimo konec propadanju države in agoniji državljanov,” je poudaril Rupar.

“Ko se dr. Robert GolobLuka MesecUrška Klakočar ZupančičNataša SukićJanez SušnikMarjan PapežFrantiška ĆetkovićMarko MilosavljevićVesna VukovićJaša JenullNika Kovač in ves vladni zbor delajo norca iz upokojencev in vsega naroda, mora prebiti dno potrpežljivosti,” je še poudaril Rupar in dodal, da upokojenci niso le zadnji na seznamu, pač pa aktualna vlada upokojencev na seznamu reševanja sploh nima.

Rupar je tudi pojasnil, da so Sušnik, Ćetkovićeva in Golob lagali, da bo s 1. aprilom izredna uskladitev za 4,5 odstotka in da bodo dobili 31. marca 5, 2 odstotka nižjo pokojnino v primerjavi s februarjem. Po njegovih besedah mediji Pop TV; A kanal, RTVS, Dnevnik, Delo, Večer, Odlazkovi mafijski mediji in premnogi molčijo o obupnem stanju upokojencev in o njihovih prizadevanjih zanje. “Čas je, da preplavimo ljubljanske ulice, 31. marca bo skupina pobudnikov popeljala 50 tisoč ljudi izpred parlamenta po Ljubljani vse protestnike ‘na ogled znamenitosti’! Bodi z njimi, bodi z nami,” je še sporočil organizator protesta, ki bo v naslednjih dneh dodal še nadaljnje informacije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine