10.9 C
Ljubljana
torek, 27 septembra, 2022

Blaž Zgaga z agitpropagando o “fašistični policiji” proti dr. Antonu Olaju

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Novo zmerjanje slovenske policije si je privoščil “neodvisni” novinar Blaž Zgaga. Dolgoletni družbeno politični delavec globoke države je slovensko policijo pod vodstvom dr. Antona Olaja zmerjal, da slovensko policijo spreminja v fašistično milico.

V časniku Dnevnik so napisali članek o reorganizaciji dela v slovenski policiji. Svoj gnev je nad potezo sedanje vlade na družbenem omrežju Twitter zlil Blaž Zgaga. Notranjega ministra Aleša Hojsa in generalnega direktorja policije dr. Antona Olaja po željah “obsojenca, obtoženca in vrhovnega janšista koruptivnega Janeza Janšo uničiti, kar je ostalo od policije, in ustvariti politično fašistično policijo”, zapiše Zgaga. Le ta ne bo več servis ljudem, temveč mafiji, pompozno zapiše Zgaga.

Na njegove trditve se je spoštljivo odzval generalni direktor Policije, a je Zgaga nadaljeval s prostaškimi zapisi. Tako je Olaja spet zmerjal z nazivom fašistični. V nadaljevanju ga je še poniževal, da je doktorat opravil na “Jambrekove kumrovške fakultete,” se norčuje “najbolj ogroženi” slovenski novinar. Strokovnjak za medijsko svobodo s tem ni prenehal, saj je Olaja poučeval, da čivk na Twitterju NI novinarski prispevek. “Očitno pa si želi, da bi ga pred vsakem čivkom novinarji spraševali in objavljali še njegove izjave,” sklene Zgaga. Vendar se Zgaga že dlje časa kaže za neveredostojnega in opravlja le umazano novinarsko delo tranzicijskega omrežja.

Olaj doživlja verbalne napade tranzicijskega omrežja, ker je vročil trem višjim uslužbencem PU Ljubljana opomin pred odpustitvijo zaradi postopanja policije proti rumenim jopičem in pljuvanjem poslancev pred državnim zborom
Policija se mora ves čas soočati s kritikami na svoj račun. Del slovenske policije je pripadnikom policije zameril, da imajo zelo mil pristop do t. i. petkovih kolesarskih protestnikov. Težava je toliko večja, da še noben shod ni bil prijavljen na nobeni upravni enoti v Sloveniji. Za protestnike se vse to dogaja spontano. Ob tem uživajo podporo dominantnih medijev s tranzicijskimi lastniki. Le ti obvladujejo devetdeset odstotkov medijskega trga v Sloveniji.

Težava je nastopila, ker se je generalni direktor Policije odločil, da bo ukrepal proti trem vodilnim kadrom iz PU Ljubljane ter jim izdal opomin pred odpustitvijo. Omenjeni trije so odgovorni zaradi nepravilnega pristopa do skupine rumenih jopičev na nezakoniti anti državni proslavi  na Prešernovem trgu. Skupina nekaj desetih fantov se je postavila na Prešernov spomenik in razgrnila transparent. Reagiral je hitro neformalni vodja protestov Jaša Jenull in zahteval od policije, naj jih odstranijo. Nekaj sekund pred njegovim pozivom pa so reagirali samo policisti in odstranili rumene jopiče in jih vse brez razloga aretirali. Prav te nepravilnosti je dokazala preiskava, zato se je Olaj odločil disciplinsko ukrepati.

Žal pa je vse, kar se ne sklada s podobo levega političnega in medijskega omrežja, takoj razglašeno za diktaturo in fašizem. Sedaj bo dežurni krivec za fašizem generalni direktor Policije. Eden osrednjih izvoznikov slovenskih umetnih afer se je pred kratkim prikazal v prispevku nemške ARD, ko so blatili sedanjo vlado.

Zgaga je znan po tem, da se zelo rad dela žrtev v osrednjih medijih v Sloveniji in v “globalističnih levoliberalnih” medijskih združenjih. Sam pa je velikokrat poskrbel, da je napisal kakšen kritičen članek o sedanji politični situaciji, kot je to storil v italijanskem Piccolu. Prav v prvih dneh epidemije se je Zgaga “zbal” za življenje, ker je nekdo na vladnem tvitu omenil njegovo ime. Enako je s svojimi neprimernimi tviti sprovociral zdravnika Janeza Lavreta, da je zaradi neprimerne izjave začasno izgubil mesto direktorja v slovenjgraški bolnišnici.

Vendar so prav tviti Blaža Zgage dokaz, da tranzicijsko omrežje nekaj govori, drugo pa dela. Blaž Zgaga pa lahko ob vsak svoj tvit zapiše koruptiven, diktatorski, fašističen in se mu ne zgodi nič. Čudno, da besede Zgage ne predstavljajo sovražnosti in žaljivosti do določenega dela volilnega telesa v Sloveniji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine