13.6 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Bizarno: migrantoljubka Alja na Facebooku grozi s kazenskim pregonom vsem, ki kritično pišejo o islamu

Minuli konec tedna se je na Facebooku pojavil posnetek zaslona zasebnega sporočila, ki ga je poslala Alja (po naših podatkih gre za Aljo Mikec, kot se predstavlja na Facebooku). Omenjena oseba je enemu od Slovencev, ki so kritični do islama, zagrozila s kazenskim pregonom, kajpak zaradi domnevnega sovražnega govora.

 

Zapis navajamo dobesedno in nelektorirano: »Pozdravljeni rada bi vas opozorila, da se danes kot skrbnik tega profila dajali sovražni govor in objavili knjigo, ki odkrito pluva po islamu. Zato vas opozarjam, če širite sovražni govor ali objavite knjigo o kateri koli knjigi, ki daje sovražni govor vas bom osebno ovadila pri policiji, da pocenjate kaznjivo dejanje vas bom osebno ovadila zato vas prosim, da takoj nehate z objavo sovraznega pisanja ali objavo proti katero koli vero izpovedjo ker se ne hecam in mislim resno. Vaso spletno stran mam shranjeno da sirite sovraži govor in ce se enkrat zasledim, boste imeli tezave z oragni pregona. Lep pozdrav«

Ni povsem jasno, ali gre za provokacijo ali je nekdo uporabil celo lažno ime, dejstvo pa je, da je besedilo napisano v hudo polomljeni slovenščini, ki spominja na znamenite letake, ki jih je JLA trosila z letal prvi dan vojne za Slovenijo (saj se spominjate znamenitega stavka »Vabimo vas na mir in sodelovanje«, mar ne?). Kar se tiče sovražnega govora, pa je že znano, da je to priljubljena sintagma skrajne levice ter slovenskih neokomunistov, ko so zaloteni s spuščenimi hlačami in morajo opravičiti svoje početje.

Naj ob tem povemo, da smo na Facebooku našli tri profile pod imenom »Alja Mikec«, eden od teh (Mikec Alja) ustreza poslanemu sporočilu. Našli smo zapisano zgolj to, da se je omenjena oseba šolala v Šolskem centru Novo mesto, objavljene pa so fotografije nje in tudi majhnega otroka, iz česar lahko sklepamo, da gre za resnično osebo.

“Printscreen” njenega sporočila je seveda nemudoma zaokrožil po družabnih omrežjih in sprožil val ogorčenja. Seveda je treba takšne grožnje vzeti resno, kajti »varuhi islama« in raznovrstni denuncianti so v zadnjem času vse bolj aktivni …

Denuncianti grozijo … (foto: Facebook)

Zadnje novice

Sorodne vsebine