14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Bivša Šarčeva vlada še naprej zaposluje na polno

Padla Šarčeva vlada se je odločila, da bo v zadnjih dneh vladanja s kratkimi petdnevnimi razpisi zaposlila še nekaj svojega, očitno na trgu nezaposljivega kadra. V Sloveniji vlada zdravstvena kriza s koronavirusom, Šarec in druščina pa operativno deluje le na področju zaposlovanja “svojih” ljudi.

 

“Danes spet nekaj razpisov za delovna mesta. Rok 5 dni, ampak vmes je vikend. Hitite, Marjan Šarec in vlada Republike Slovenije?” se je kritično odzvala Vida Kocjan.

Po tistem, ko smo razkrili, da na zunanjem ministrstvu odpirajo tridnevne razpise za člane kabineta ministra Mira Cerarja, so na spletnih straneh vlade objavili nova razpisana delovna mesta, za katere je končni rok prijave 11. marec 2020. Odprli so tri razpise. Dva razpisuje Erjavčevo obrambno ministrstvo, enega pa infrastrukturno ministrstvo Alenke Bratušek. Za položaj opazovalca na volitvah v Srbiji pa je možno oddati prijavo do nedelje, 8. marca 2020. Zanimivo je še toliko bolj, ker dva dni v razpisu štejeta sobota in nedelja. V četrtek, 5. marca so razpisali še pet delovnih mest. Vse prijave pa trajajo od pet do osem dni.

V nekaj dneh zaposlili 80 ljudi
Pred dnevi smo razkrili, da je vlada Marjana Šarca v le nekaj dneh zaposlila 80 ljudi. Nekdanji ustavni sodnik in sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice dr. Boštjan M. Zupančič ob tem opozarja, da takšno nameščanje svojih ne predstavlja tekočih poslov. “To je subverzija. To je kazensko dejanje zlorabe uradnega položaja. Tožilstvo mora reagirati. Ustavno sodišče, to je treba takoj zahtevati, mora izdati začasno odredbo.”

Pred potopom želijo rešiti kar se da “svojih”
Kot je videti, so roki za prijavo na razpis zelo kratki, kar pomeni, da razpisi niso objavljeni za širšo javnost, ampak predvsem za prisklednike dosedanje vlade, s čimer bi tudi otežili delo naslednje vlade. S tem se potrjujejo domneve, da Šarčeva vlada na veliko kadruje pred svojim odhodom. Skratka, nič kaj v duhu “tekočih poslov”.

Šarčeva vlada “ekspresno” zaposluje s petdnevnimi roki prijave za službo. (Foto: Vlada Republike Slovenije)

Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine