7.7 C
Ljubljana
sobota, 2 marca, 2024

Vinko Gorenak: Birokratski črkobralci Borisa Štefaneca na KPK

No, te dni sem že drugič zagrešil hudo napako pri prijavi premoženja birokratskim črkobralcem Borisa Štefaneca na KPK, zaradi česar sem si ponovno prislužil njihovo pisno opozorilo. Toda o tem kasneje.

Najprej pa naj pojasnim mojo prvo hudo napako. Pred leti sva z ženo kupila avtodom. Seveda sem nakup avtodoma in njegovo ceno sporočil birokratskim črkobralcem Borisa Štefaneca na KPK. Nekaj več kot dve leti za tem, sem z njihove strani prejel pisno opozorilo, da takoj pojasnim netočnosti v prijavi mojega premoženja. In kaj je bil problem? Birokratski črkobralci Borisa Štefaneca na KPK so namreč po nekaj več kot dveh letih ugotovili, da v uradnih evidencah države nisem lastnik avtodoma. Pozvali so me, da to takoj pojasnim. Logično nobenih težav nisem imel, uradna lastnica avtodoma je pač žena ne jaz.

In kaj sem zagrešil tokrat? Kot veste so bile 03. 06. 2018 volitve v Državni zbor, na katerih nisem bil izvoljen za poslanca. Znan je tudi datum prvega zasedanja nove sestave Državnega zbora, to je 22. 06. 2018, točno takrat mi preneha mandat poslanca v Državnem zboru. Ker sem že takrat vedel, da v teh nekaj dneh ne bom kupil nobene nepremičnine v vrednosti nad 10.000 evrov, niti se moj transakcijski račun ne bo povečal nad 10.000 evrov, kar je limit za poročanje birokratskim črkobralcem Borisa Štefaneca na KPK, sem jim že 07.06. 2018 poročal o mojem premoženjskem stanju in sicer za dan 22. 06. 2018, ko ne bom več poslanec Državnega zbora in moram zato o svojem premoženjskem stanju poročati. No in včeraj sem že drugič prejel pisno opozorilo birokratskih črkobralcev Borisa Štefaneca iz KPK. Zavrnili so namreč moje poročilo o premoženjskem stanju, saj sem jim ga poslal 07. 06. 2018, moral pa bi ga 22. 06. 2018. Seveda jim bom 22. 06. 2018 poslal povsem isto poročilo, le z roko bom datum 07. 06. 2018 popravil na 22. 06. 2018.

Že danes pa lahko z veliko verjetnostjo napovem tretje opozorilo birokratskih črkobralcev Borisa Štefaneca iz KPK. Ko sem leta 2004 prvič poročal o svojem premoženju sem navedel tri parcelne številke zemljišča ki je v moji lasti in lasti moje žene, danes pa sta dve. Zagotovo bodo ugotovili, da sem eno parcelno številko »zatajil« in velika verjetnost je, da bom dobil tretje opozorilo. To, da je GURS v tem času dve parcelni številki združil v eno, bodo spregledali in verjetno sem obsojen na tretje njihovo opozorilo.

No tovrstnim birokratskim črkobralcem je nekdanji sodnik ESČP dr. Boštjan M. Zupančič (zadeva Vaskršič) sporočil, da morajo poleg branja zakona uporabljati tudi zdravo kmečko pamet. To pa jim očitno še ne gre.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine