14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 maja, 2024

Bi se študenti tudi iz Mohameda norčevali kot so se iz Jezusa?

Piše: Andrej Žitnik (nova24tv.si)

Slovenija je tradicionalno krščanska država, komunistična revolucija pa nas je pahnila v shizofreno stanje, ko se vsi zavedamo, da smo kulturno del judeo-krščanske kulture, hkrati pa se mladi “progresivni” ljudje trudijo biti militantno ateistični. Prizori iz Škisove tržnice, ki jih je povrh vsega delil nekdanji predsednik države Borut Pahor, tako prav nič ne čudijo.

Kot poroča Radio Ognjišče, so opazili sliko z mladim dekletom, ki ponazarja Kristusa na razpelu, slednje pa so uprizorili kar z gajbami za pivo. Dekle in “križ” nosijo mladi, oblečeni v redovnike. Glede na to, da se pod to “idejo” podpisuje Klub škofjeloških študentov, gre verjetno tudi za norčevanje iz Škofjeloškega pasijona, ki je tudi kulturna dediščina Škofje Loke, opozarjajo na ognjišču.

Še bolj grozljivo je, da je fotografijo na Facebook strani objavil bivši predsednik vlade in republike Borut Pahor, pri tem pa zapisal: “Kljub dežju je bilo spet pestro na vsakoletni študentski tržnici. Zmaga pa pripada Klubu škofjeloških študentov in Katji, ki je bila kot Kristus pribita na zaboje piva. 😁 Nažical sem jo za selfi, tnx.”

Foto: Facebook

Pomenljivo je, da je kar nekaj Pahorjevih sledilcev izrazilo nestrinjaje z “maškaro” študentke, še bolj pa s tem, da jo promovira eminentni bivši politik.  “Naš stari ate je rekel, da bo prišlo hudo na tem svetu, ko ne bo več spoštovanja do Boga…. In zdej smo tam,” je rekel eden od komentatorjev pod sliko.

Videti je, da je sovraštvo do krščanske tradicije že pošteno inkorporirano v tkanino slovenstva, mlade pa se k tem vsak dan vzpodbuja, da bodo žalitev do krščanskih simbolov razumeli kot krepostno dejanje. Seveda progresivni levičarji hitro razumejo, kaj pomeni spoštovanje verske tradicije v primeru islama. Si predstavljate, da bi na Škisovo tržnico na kameli prijezdil študent z umetno brado, beduinsko opravo in pločevinko Laškega piva, rekoč, da je prerok Mohamed.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine