13.6 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

Besed premierja, naj se poslanci SDS bojijo novega notranjega ministra, se ne da razumeti drugače kot grožnjo

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

“Veseli me, da je danes klop v celoti prazna, da ne bo nesporazumov, kdo pripada komu in kdo je neodvisen in kdo se boji korupcije oziroma preiskovanja korupcije. Mislim, da je ta odgovor najboljši pokazatelj, kako se in zakaj se novega ministra bojijo nekateri, in prav je, naj se ga kar bojijo,” je v obrazložitvi predloga za kandidata za ministra za notranje zadeve dejal premier Robert Golob. Kot je mogoče videti, iz omenjenega izhajajo elementi grožnje.

“Besed predsednika vlade, ki je na seji državnega zbora izjavil, naj se manjkajoči (SDS) poslanci bojijo novega notranjega ministra, se ne da razumeti drugače kot grožnje, kar je za premierja deklarativno demokratične države najmanj nedopustno,” glede izjave predsednika vlade Roberta Goloba izpostavlja vodja poslanske skupine Jelka Godec.

V zvezi z napovedjo ob predstavitvi predloga za kandidata za ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja je poslanka stranke SDS Jelka Godec na vlado naslovila pisno poslansko vprašanje. Uvodoma je Godčeva spomnila, da je predsednik vlade Golob na 7. redni seji Državnega zbora Republike Slovenije, 21. februarja 2023, pri predstavitvi oziroma dodatni obrazložitvi predloga za kandidata za ministra za notranje zadeve dejal naslednje: “Veseli me, da je danes klop v celoti prazna, da ne bo nesporazumov, kdo pripada komu in kdo je neodvisen in kdo se boji korupcije oziroma preiskovanja korupcije. Mislim, da je ta odgovor najboljši pokazatelj, kako se in zakaj se novega ministra bojijo nekateri, in prav je, naj se ga kar bojijo.”

Iz podane dodatne obrazložitve predloga za kandidata za ministra za notranje zadeve po besedah vodje poslanske skupine SDS izhajajo elementi grožnje. Godčeva je vlado zato vprašala, ali je predsednik Vlade Republike Slovenije pri tem grozil poslankam in poslancem Državnega zbora RS in kako podano navedbo utemeljuje predsednik Vlade Republike Slovenije.

Foto: SDS

Prav tako je vlado vprašala, če podana izjava pomeni, da bo predsednik Vlade Republike Slovenije vplival na delo ministra za notranje zadeve in Policije, organa v sestavi ministrstva? “Kako bo to vplivalo na depolitizacijo Policije? Kako navedeno grožnjo poslankam in poslancem, ki izhaja iz dodatne obrazložitve, ocenjuje Vlada Republike Slovenije,” je še vprašala.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine