10 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Berglund št. 2 prihaja na pomoč izrojeni levici

Mediji, ki so del skupine, v kateri so Nova24TV, Demokracija in Škandal, so ta teden dobili dopis britanskega novinarja Patricka Kingsleyja, da bi rad naredil intervju z uredniki. Kingsley bi tako s slovenskimi novinarji rad govoril glede “spreminjajoče se slovenske medijske pokrajine in partnerstva med slovenskimi mediji in njihovimi partnerji na Madžarskem”.

Pri tem se lahko vprašamo, ali gre za nov poskus internacionalizacije slovenske politike, kot se je zgodilo v primeru Patria. Takrat je namreč finski novinar Magnus Berglund po podobnem ključu “poročal” o podkupovanju za izbor finskih oklepnikov Patria. Slovenski levičarski mediji so seveda pograbili zgodbo, kar je privedlo do sodnega procesa in krive obsodbe Janeza Janše in drugih.

Da je bilo to sojenje krivično, je spoznalo tudi ustavno sodišče, ki je sodbo razveljavilo. Aprila letos, po dobrih dveh letih po razveljavitvi obsodbe, je Janša vložil še odškodninsko tožbo zoper državno tožilke in sodnike, ki so bili vpleteni v prvotno sodbo.

Ali se zdaj preko Kingsleyja obeta sprožitev nove politične afere v Sloveniji, ponovno pred državnozborskimi volitvami? Režimski mediji bi ponovno »pograbili« zgodbo New York Timesa. Pri tem se tudi lahko vprašamo, kdo iz Slovenije in Madžarske bo »pomagal« britanskemu novinarju pri »raziskovanju« zgodbe, saj lahko upravičeno domnevamo, da ne govori ne slovensko ne madžarsko.

Kingsley, ki je predhodno za britanski The Guardian poročal o migrantski krizi, v zadnjih časih predvsem (negativno) poroča o Madžarski in predsedniku Viktorju Orbanu, v dopisu ni omenil, da bo preiskoval tudi financiranje Mladine iz Italije …

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine