4.8 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Anže Logar predstavil “zmagovit program, ki s konkretnimi rešitvami odgovarja na izzive Ljubljane v prihodnosti”

Kandidat SDS za ljubljanskega župana Anže Logar je na svojem FB profilu objavil »zmagovit program, ki s konkretnimi rešitvami odgovarja na izzive Ljubljane v prihodnosti«.

Logar uvodoma zapiše, da je “Ljubljana lepo mesto” ter nadaljuje:

“V zadnjem desetletju je nadoknadila infrastrukturni zaostanek, ki se je nakopičil zaradi nesposobnosti predzadnjih dveh mestnih uprav. Vsi ugotavljamo, da je mesto po izgledu in funkcionalnosti napredovalo.

Kaj pa kakovost življenja? Smo tudi na tem področju dosegli napredek?

⦁             So kolone in prometni zamaški preteklost?

⦁             Imamo javne storitve (voda, ogrevanje, odvoz smeti), ki nam jih mesto zaračuna po pošteni ceni?

⦁             Je javni transport v razcvetu – hiter in učinkovit, tako da se zmanjšuje potreba po uporabi osebnega avtomobila?

⦁             So nove tehnologije stalnica, ki nam lajšajo vsakdan? Je Ljubljana pametno mesto?

⦁             Imamo mestno upravo z ničelno stopnjo tolerance do korupcije?

⦁             Imajo meščani neposreden vpliv na sprejemanje odločitev, ki se dotikajo njihove neposredne bivanjske okolice?

Če je odgovor DA, živite na Dunaju, v Amsterdamu, v Gradcu, Münchnu,  Frankfurtu, Potsdamu …

Če pa živite v Ljubljani in uporabljate mestno infrastrukturo ter storitve, je odgovor NE. Nič ali zelo malo tega, kar si danes lahko predstavljamo pod pojmom moderno pametno mesto, je bilo storjenega v zadnjem desetletju. Tudi zato se Ljubljana na Mercerjevi lestvici kakovosti življenja, ki velja za eno najbolj verodostojnih tovrstnih lestvic, komaj kaj premakne. Še pomnite, Janković je pred volitvami 2010 napovedal, da bo po kakovosti življenja Ljubljana do konca mandata prišla med deseterico. V resnici je obstala. Na 75. mestu.

Čas je, da od zagotavljanja kvantitete (več in lepše) začnemo našim meščanom zagotavljati tudi kvaliteto – torej predvsem – BOLJŠE.

Boljše življenje, boljši pogoji, boljša oskrba. To je možno samo s spremembo na čelu mestne oblasti. S programom za prihodnost, za ljudi in za lepši vsakdanji nasmeh.«

Program se dotika vseh pomembnih področij

Program, katerega bomo objavili po delih, se dotika tudi zdravstvene problematike v MOL, tehnološkega razvoja, prometne infrastrukture pa tudi boja s korupcijo: “V Ljubljani brez korupcije bo veljala ničelna stopnja tolerance do korupcije. Sodelovali bomo samo s tistimi ponudniki storitev, katerih lastniki niso na črnih seznamih nekorektnega oziroma koruptivnega poslovanja,” med drugim zapiše kandidat SDS Anže Logar v predstavitvi programa.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine