11.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Antijanšizem je vse manj nekaj abstraktnega! Simeon Januzović, ki je pred leti že ubil človeka, spet grozi s smrtjo!

Vedno bolj očitno je, da se na smotre tranzicijske levice, povezane z rušenjem sedanje vlade, “lepijo” kriminalci. To vse bolj spominja na neko ne tako davno preteklost, ko so komunisti pred, med in po vojni uporabljali pijance, morilce, kot bi rekli naši sosedje, “zgubidane”, da so zanje klali “neposlušne”. Urban iz Rumenih jopičev je na svojem Twitter profilu objavil grožnje Simeona Januzovića, ki je pred leti sedel v zaporu, ker je pijan do smrti zbil kolesarja Jožeta Gajška.

 

Prehod od abstraktnega h konkretnemu, kot bi se izrazili levičarji, se je pripetil precej hitro. Od tega, da so se umetniško izražali in subtilno družbi nastavljali ogledalo s “Smrt janšizmu!”, do tega, da so pričeli groziti dr. Milanu Kreku in drugim, so potrebovali le nekaj mesecev neuspešnega rušenja Janševe vlade. Po družbenih omrežjih, na nekih bolj osebnih nivojih, pa se grožnje normalnim ljudem, kar bi nam lahko bilo znano iz ZDA, samo zato, ker podpirajo vlado, dogajajo veliko bolj redno.

Eno takšnih groženj je na svojem Twitter profilu objavil domoljub Urban, član Rumenih jopičev, ki ga je pred dnevi subverzivna psevdoraziskovalna novinarka Anuška Delić blatila kot fašista: Simeon Januzović, morilec, ko vstane “tiha vecina” se bom prvo nate spomnu pred Stariho..”

“Preberite vsaj kakšne nesmisle pišete – jaz da sem “prodana”, ker PV dela dobro?! Na tej točki debato z vami končujem, bodite dobro, M,” je zapisala oseba, ki ji je Januzević grozil. Na kar je Januzović odvrnil, njegov zapis objavljamo v izvirni nelektorirani obliki: “nisi vredna druzga kot jansa sus v glavo.ko jih bomo pozapirali,se bomo spomnili tut tebe ne skrbi.ljudstvo se bo ustalo zlo kmalu.bojo puske na cesti in ljudje pol vas bomo take pozaprli.upam da se nebos skrivala.”

Obsojeni kriminalec

Gre za obsojenega kriminalca. Kot so leta 2011 poročali v Delu, je okrožno sodišče takrat 42-letnemu Simeonu Januzoviću na ponovljenem sojenju izreklo dveletno zaporno kazen, ker je pijan do smrti zbil 43-letnega kolesarja Jožeta Gajška iz Dolenje vasi. Gajšek je bil po poročanju Slovenskih novic bivši mož Januzovićeve tedanje partnerice.

Januzović je pijan pridivjal po cesti proti Latkovi vasi in s kolesa zbil Gajška, ki je bil na mestu mrtev. Januzović je nato stopil iz vozila, se ozrl za ponesrečenim, da bi se prepričal ali je res mrtev in se nato odpeljal dalje. V krvi je imel 2,3 promila alkohola, po mnenju sodnega senata, pa je Jazunović “storil prav vse, da se je nesreča res zgodila. Že v službi je bil namreč tako pijan, da sta ga sodelavca odnesla v avto. Velika opitost ga ni ustavila. Prižgal je motor in kmalu zatem povzročil tragedijo. Dna dneva pozneje je izgubil službo, sicer pa je njegovo ime v policijskih beležnicah zapisano približno tolikokrat kot priimek Novak v slovenskem telefonskem imeniku, za prekrške pa je dolžan nekaj tisočakov,” so pisali v Slovenskih novicah.

“Še premalo smo jih!”

Način izražanja spominja na tiste partizanske, godničevske psovke, “še premalo smo jih” ali “spet jih bomo, zdaj so jame prazne”. Čeprav to za nas niti ni toliko relevantno, ker imamo že tako ali tako mile zaporne kazni, pa na nekem nivoju pojasni, zakaj se levice po svetu borijo za milejše kazni zapornikom in njihove državljanske pravice. Podobno kot si prisvajajo priseljence, homoseksualce in kogarkoli s psihološkimi ali sociološkimi problemi, tako si prisvajajo tudi majhne in velike kriminalce. Ker si od njih obetajo glasove in, kot že tolikokrat videno v preteklosti: Pripravljenost klati.

Zadnje novice

Sorodne vsebine