-1.1 C
Ljubljana
torek, 25 januarja, 2022

Anonimka iz SMC: Predsednik stranke Miro Cerar je živo truplo, ki razpada

»Stranka, ki je pred petimi leti čudežno zmagala, potem ko je tako rekoč čez noč vzniknila neposredno pred volitvami in v državni zbor popeljala poln avtobus političnih novincev, danes še najbolj spominja na živo truplo, katerega noge in roke še migajo na razpadajočem, gnilem, brezglavem telesu. Ključna zasluga za to pripada seveda Miru Cerarju in njegovemu že silovitemu pomanjkanju smisla za politično realnost in odgovornost,« piše član SMC v anonimnem pismu in dodaja, da bi Cerar moral že davno odstopiti.

Prvak SMC Miro Cerar se je v ponedeljek po razpravi s člani kolegija predsednika stranke po analizi rezultatov evropskih volitev odločil, da bo stranka začela priprave na volilni in programski kongres, ki bo oktobra.

Živo truplo, katerega noge in roke še migajo na razpadajočem telesu

Toda član SMC je v anonimnem pismu, ki so ga objavili na portalu Top News, razkril, da je bil sklic kongresa golo sprenevedanje in poskus zavlačevanja v upanju, da bodo stranko še pred oktobrom zapustili njegovi glavni kritiki in nasprotniki.

Predsednik SMC bi moral po njegovem odstopiti že po lokalnih volitvah, ki so pokazale nezadržno upadanje podpore, ki se je začelo že pred državnozborskimi volitvami in je vrhunec doživelo prav na nedeljskih evropskih volitvah, ko so volivci nekoč najmočnejši vladajoči stranki namenili komaj poldrugi, milostni odstotek glasov.

Aninomka: Miro Cerar bi moral odstopiti kot predsednik SMC

»Moral bi odstopiti tudi zato, ker so predvsem po zaslugi njegove drže stranko zapustili še zadnji ustanovitelji in vplivni ljudje. Oditi bi moral tudi zato, ker ne nazadnje s to svojo držo ogroža stabilnost koalicije in državotvornost.«

Stranka, ki je pred petimi leti čudežno zmagala, po mnenju jeznega člana SMC danes še najbolj spominja na živo truplo, katerega noge in roke še migajo na razpadajočem, gnilem, brezglavem telesu.

»Ključna zasluga za to pripada seveda Miru Cerarju in njegovemu že silovitemu pomanjkanju smisla za politično realnost in odgovornost.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine