30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Anna Maria Orel, dekle Kristjana Čeha: Hoteli so, da zapustim svojega fanta (…) Še nikoli v življenju me niso tako nadlegovali in nisem bila podvržena toliko grožnjam dveh odraslih moških kot v zadnjih mesecih

Piše Peter Truden

Pred olimpijskimi igrami se je v atletiki v ozadju očitno dogajala prava drama, ki spominja na znano nadlegovanje trenerjev in športnih funkcionarjev športnikov (na primer Mateja Svet in Tina Maze). To je občutila Anna Maria Orel, prijetno dekle Ptujčana Kristjana Čeha, slovenskega olimpijca, ki je v metanju diska v Tokiju zasedel 5. mesto in za katerega je zmagovalec Daniel Ståhl dejal, da bo nekoč dosegel svetovni rekord.

Orlova, 25-letna estonska metalka kladiva, ki na olimpijskih igrah sicer ni tekmovala, je o nadlegovanju odkrito spregovorila na Instagramu.

»Mislim, da je po nekaj mesecih molka končno prišel čas, da nekaj povem. Še nikoli v življenju me niso tako nadlegovali in nisem bila podvržena toliko grožnjam dveh odraslih moških kot v zadnjih mesecih. Odvzete so mi bile osnovne človekove pravice. Hoteli so, da zapustim svojega fanta, kar seveda nisem storila. Sem 25-letna ženska in sama sprejemam odločitve. Prepovedali so mi prihod na stadion in s svojim fantom nisem smela trenirati,« je zapisala Orlova, ki je zanikala pomladansko pisanje nekaterih mainstream medijev, da je ona bila tista, ki je Čeha nagovarjala, naj odpusti svojega trenerja.

»Kristjan je garal za vse, kar je dosegel, in trener je poskušal storiti vse, da bi njegovo delo pred Tokijem uničil. Najtežje je ljubljeno osebo opazovati v tako travmatični izkušnji, ko se je proti njemu obrnila lastna ekipa. Skoraj je zlomilo njega in mene. Nikoli ga nisem silila, da bi naredil nekaj zame,« je zapisala in dodala:  »V svojem srcu vem, da sva naredila vse, da bi razrešila položaj, ki je bil očitno nerešljiv. Edina stvar, ki jo lahko zdaj naredim, je, da prosim za več sočutja v prihodnosti. Nikoli ne veš, kaj se dogaja v ozadju.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine