12.9 C
Ljubljana
petek, 2 junija, 2023

Ameriški strokovnjak: Ukrajinska pomladanska protiofenziva bo osupnila svet

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Ameriški svetovalec generala Zalužnega je napovedal, da bo spomladi ukrajinska vojska izvedla protiofenzivo, ki bo šokirala svet. Prepričan je še, da so vse najboljše enote ruske vojske uničene. 

Dan Rice, ameriški svetovalec vrhovnega poveljnika ukrajinskih oboroženih sil generala Valerija Zalužnega, meni, da bo Ukrajina spomladi izvedla zelo močno protiofenzivo, ki bo šokirala svet. Dejal je še, da v vojni mesečno umira okoli 25 tisoč ruskih vojakov, ranjenih pa naj bi bilo (na mesečni ravni) okoli 75 tisoč ruskih vojakov. Prepričan je, da je Bahmut kraj, kamor je šla ruska vojska umirat. Vladimir Putin po njegovem dela napako za napako in krši vsa pravila vojne, poroča Polska Agencja Prasowa.

Ukrajinska vojska se oborožuje

Po prepričanju Rica je Putin Ukrajino lani napadel ob nepravem času. Prepričan je, da se februarja v takšnih pogojih ne napada. Toda kot kaže, se ni ničesar naučil in je letos februarja ter marca nadaljeval z napadi. Ameriški svetovalec meni, da Putinovo ravnanje uničuje rusko vojsko. S tem ko je ruska stran s pehoto na odprtem prostoru napadala topništvo, je izgubila veliko ljudi. Ukrajina bo po njegovem počakala na bolj ugoden trenutek spomladi, da bi se oborožila in presenetila z mnogo močnejšo vojsko ter veliko večjimi zmogljivosti kot pred letom dni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine