17.7 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Aleš Primc od ustavnega sodišča pričakuje, da se iz odločanja izloči sodnika Čeferina in Šugman Stubbsovo

Piše: Andrej Žitnik (Nova24tv.si)

Ob robu seje ustavnega sodišča, kjer je danes potekala razprava o naravi zakonske zveze in tem, kdo lahko in kdo ne more posvojiti otrok, je potekal protest Iniciativa za družino in pravice otrok ter Koalicija za otroke gre. Protestniki so pozvali ustavno sodišče k upoštevanju civilne sfere in izključitvi dveh ustavnih sodnikov. 

Kot so zapisali pobudniki shoda pred ustavnim sodiščem v vabilu, bo odločitev Ustavnega sodišča izjemnega pomena, saj se bo odločalo o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter o uvedbi posvojitev otrok v homoseksualna in druga razmerja LGBT.

Ob robu seje ustavnega sodišča se je zbralo okoli 300 podpornikov zdravorazumske družinske politike, ki so zahtevali, da se v razpravo o zakonih o zakonski in partnerski zvezi vključi tudi civilno sfero in izključi dva sodnika. “Pobudniki referendumov pričakujemo, da bo Ustavno sodišče izločilo iz odločanja o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter o uvedbi posvojitev otrok v istospolna razmerja sodnico dr. Katjo Šugman Stubbs in dr. Roka Čeferina, in sicer zato, ker je dr. Katjo Šugman Stubbs sodelovala v referendumski kampanji proti pravici otroka do mame in očeta, na strani lobija LGBTQ. Prav tako pa je v referendumski kampanji na strani lobija LGBTQIA+ sodeloval brat Roka Čeferina Aleksander Čeferin,” je na protestu pred Ustavnim sodiščem RS povedal Aleš Primc.

Organizatorji so vsem prisotnim in ostalim podpornikom svetovali, da naj pišejo ustavnim sodnikom in jim sporočijo naslednje argumente:

  • Otrok potrebuje mamo in očeta in ima pravico do obeh.
  • Država otroku nima pravice vzeti moške ali ženske vzgojne in razvojne dimenzije.
  • Ustavno sodišče nima etične pravice razveljaviti večinske odločitve ljudstva na treh družinskih referendumih, na katerih je izjemno število 1.085.275 ljudi odločilo, da otrok potrebuje mamo in očeta.
  • Ustavno sodišče je s tem, ko je dvakrat dovolilo družinski referendum, potrdilo, da zakonska zveza žene in moža ni protiustavna.
  • Zakonska zveza žene in moža je tisočletna naravna zveza in prostor za rojstvo, vzgojo in razvoj otroka, zato ne more biti protiustavna.
  • Ukinitev zakonske zveze žene in moža bi kršila Splošno deklaracijo človekovih pravic, ki v 16. členu izrecno določa: “Polnoletni moški in ženske imajo brez kakršnih koli omejitev glede rase, državljanstva ali vere pravico skleniti zakonsko zvezo in ustvariti družino.”
  • Smo mame in očetje, ne starš 1 in starš 2.
  • Ustavno sodniki bodo z ukinitvijo zakonske zveze v Družinskem zakoniku vzpostavili pravno podlago za spreminjanje programov v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter univerzah. Povzročili bodo indoktrinacijo otrok, da spremenijo svoj spol in spolno usmerjenost. Smo proti vsiljevanju ideologije LGBTQIA+ otrokom v šolah. Tako indoktrinirani otroci si bodo s hormonskimi terapijami in kirurškimi posegi in brez soglasja staršev trajno poškodovali svoje zdravje.
  • Moški in ženski spol sta naravno, biološko in duševno bogastvo, ki se čudovito dopolnjujeta in ohranjata naš narod in človeško vrsto. Ni drugih spolov. 10. Z ukinitvijo zakonske zveze žene in moža in uvedbo posvojitev otrok se odprejo vrata za uvedbo trgovine z otroki prek t. i. nadomestnega materinstva ter umetne oploditve otrok brez očeta.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine