7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Aleksandra Pivec: “Zahteva sveta DeSUS po razrešitvi z ministrske funkcije nima argumenta proti mojemu strokovnemu delu”

Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec je v odzivu po današnji odločitvi sveta DeSUS, da podpre poziv premierju Janezu Janši za njeno razrešitev z ministrskega mesta, zapisala, da je ta zahteva popolnoma brez argumenta proti njenemu strokovnemu delu. Skrbi jo za prihodnost stranke, ki postaja stranka interesov posameznikov.

 

O predlogu poslancev DeSUS in zastopnika stranke Tomaža Gantarja za poziv Janši k razrešitvi Pivčeve je svet stranke glasoval na dopisni seji, ki se je končala danes opoldne. Ob tem je predlagal, da se na čelo kmetijskega resorja imenuje Jožeta Podgorška, zdaj državnega sekretarja. V stranki pričakujejo, da bo premier sledil njihovemu pozivu in predlagal razrešitev Pivčeve že v teh dneh.

Na to se je Pivčeva ostro odzvala.:”Aktivnosti, ki se vršijo, so pričakovano nadaljevanja popolne diskreditacije in likvidacije mene z vseh funkcij in javnega političnega prostora in tudi tokrat popolnoma mimo vseh političnih in demokratičnih standardov. Zloraba stranke DeSUS s strani posameznikov, ki se je skoncentrirala na pritiske posameznikov v organih stranke, je tipičen primer,” je zapisala. Skrbi jo za prihodnost stranke, ki se s temi dejanji dokončno razdvaja ter postaja stranka interesov posameznikov in ne stranka za ljudi, saj gre za izpolnjevanje lastnih interesov in maščevanja ter preprečevanja zaključevanja težkih, a pomembnih odprtih tem, kot je dogajanje v družbi Slovenski državni gozdovi. “To bi se z mojim umikom s funkcije prikrilo in utišalo,” je še zapisala kmetijska ministrica Aleksandra Pivec.

Posamezniki, ki so dali osebam iz ozadja obljubo, da bodo rušili vlado prek Aleksandre Pivec, pri tem uporabljajo znane metode – najprej diskreditacija, nato likvidacija: “Zanje je pomembno, da se prepreči razčiščevanje kriminalnih dejanj v družbi Slovenski državni gozdovi, zato sem vsak dan znova deležna pritiskov in sistemskega političnega obračunavanja. Vse za to, da se mene odstrani in zruši vlado,” je zapisala Pivčeva, ki pravi še, da na to jasno kaže dejstvo, da se niso ustavili pri njenem umiku s položaja predsednice stranke. “Namen se izrazito kaže v zahtevi po moji odstavitvi iz funkcije ministrice, popolnoma brez argumenta proti mojemu strokovnemu delu in kljub veliki podpori deležnikov, ki jih resor pokriva: kmetov, gozdarjev, lovcev in ribičev. Njihova podpora je bila večkrat tudi javno izražena,” je poudarila Aleksandra Pivec. Kljub pozitivnemu odzivu s terena in občinskih organizacij, ki pri teh dejanjih ne želijo sodelovati, se, piše Pivčeva, izvajajo vse aktivnosti v smeri onemogočanja njene kandidature na kongresu, na katerem bi se znova potegovala za mesto predsednice DeSUS. Na to kažejo vse poteze začasnega zastopnika stranke in poslanske skupine.

“Verjamem, da se stranka približuje točki, ko ne bo več imela prihodnosti na političnem prostoru. Moja prva prioriteta ostaja zagotovitev poštenih postopkov in volitev na kongresu stranke,” je napovedala kmetijska ministriva Aleksandra Pivec ter se zahvalila vsem posameznikom in skupinam na terenu za močno podporo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine