0.3 C
Ljubljana
četrtek, 30 novembra, 2023

(AKTUALNO) Soros financira pro-palestinske izgrede po svetu

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

Kljub 47-odstotni brezposelnosti in 80-odstotni revščini v Gazi, denarja Hamasu ne zmanjka. Glavni pokrovitelj palestinskih teroristov je Iran, ključni financer propalestinskih izgredov po svetu pa George Soros. 

Kljub temu, da prebivalce Gaze pestita vsesplošno pomanjkanje in lakota, teroristični organizaciji Hamas denarja ne zmanjka. Mnogi se sprašujejo, kako je to mogoče. Znano je, da ima organizacija nepremičnine in drugo premoženje v vrednosti 500 milijonov dolarjev, letni vojaški proračun pa znaša 350 milijonov dolarjev. Podatki so naravnost šokatni, če vemo, da po podatkih OZN stopnja brezposelnosti v Gazi znaša 47 odstotkov, preko 80 odstotkov prebivalcev pa živi pod pragom revščine. Kljub temu Hamas troši denar za financiranje večtisočglave oborožene sile, ki je opremljena z raketami in droni, pod Gazo pa gradi obsežno mrežo prehodov. Odkar je pred 17-imi leti prišel na oblast v Gazi, je svojo blagajno napolnil z več 100 milijoni mednarodne pomoči ter različnimi oblikami iranske finančne pomoči (javne in prikrite), poroča NBC News.

Prejel je tudi finančna sredstva tako od drugih, podobno mislečih partnerjev, kot tudi s kriptovalutami, davki, izsiljevanjem in tihotapljenjem. Velik del pridobljenih sredstev, je javnih in zakonitih, kamor spadajo tudi večje vsote finančne pomoči, ki jo Hamasu preko OZN nakazuje Katar. Z njo so krite plače javnih uslužbencev, nakup goriva za električno omrežje in denar za družine v stiski. Poleg davkov od podjetij in prebivalcev Gaze, Hamas nalaga tudi neformalne pristojbine za tihotapsko blago in druge dejavnosti, v skupni vrednosti 450 milijonov dolarjev letno. Obenem ima v lasti nepremičnine ter druge naložbe po svetu, navkljub mednarodnim omejitvam. Del sredstev naj bi izviral tudi iz tihotapljenja mamil v Južni Ameriki.

George Soros in EU: dobro usklajena ekipa (foto: UME)

Propalestinske protestne grupacije v Evropi financira Soros
Protiizraelske skupine, ki stojijo za protesti, in ki podpirajo napade Hamasa, so po poročanju New York Post, od Georgea Sorosa prejele več kot 15 milijonov dolarjev (leta 2016). Gre za grupacije, ki so ta mesec odkrito pozivale k terorističnim napadom Hamasa na Izrael. Soroseva mreža za dodeljevanje fundacij je donirala 13,7 milijona dolarjev preko levičarske skupine Tides Center, ki sponzorira več neprofitnih organizacij, in ki so opravičevale Hamasove krvave napade, hkrati pa trdile, da so Palestinci prave žrtve (čeprav je njihov cilj uničenje Izraela). Znano je, da so organizirale več spornih akcij, tudi takšnih ko se je vdiralo v tuje nepremičnine ali glasno vzklikale gesla v podporo Hamasu.

Tudi objave na družbenih omrežjih sledijo tej logiki (denimo objava fotografije buldožerja, ki podira del izraelske mejne ograje s pripisom opravičevanja tega dejanja). Znano je še, da je Open Society Foundations leta 2018 namenila 60 tisoč dolarjev Arabsko-ameriškemu združenju New Yorka, skupini, ki jo je ustanovila, s politiko povezana aktivistka Linda Sarsour, ki je pomagala načrtovati sovraštva poln protest “Poplava Brooklyn za Palestino” v Bay Ridgeu 21. oktobra, kjer so protestniki pozvali k “izkoreninjenju” Izraela, nosili plakate, na katerih je bila v košu za smeti izraelska zastava s pripisom “Prosim, ohranite svet čist” itd. Podobnih primerov Soroševega financiranja je še več.   

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine