21.7 C
Ljubljana
nedelja, 23 junija, 2024

(AKTUALNO) SDS bo gostila pomemben mednarodni dogodek

Piše: Gal Kovač (Nova24tv.si)

Slovenska demokratska stranka bo gostila zasedanje izvršilnega odbora in skupščine Mednarodne zveze sredinskih demokratov (IDC-CDI). Dogodka, ki se ga bodo udeležili predsedniki in nekdanji predsedniki vlad in držav bo potekal na Bledu, v Vili Bled, četrtek in petek, 18. in 19. maja.

“Zasedanje poteka v času resnih svetovnih političnih izzivov, na katere bo IDC odgovorila s številnimi resolucijami, ki bodo nosile oznako Bleda oziroma Slovenije,” so v SDS zapisali v sporočilu za javnost.

IDC-CDI združuje 109 političnih strank iz 83 držav sveta. Mednarodna skupnost združuje stranke na podlagi krščanskodemokratskega prepričanja. Ustanovljena je bila leta 1961 v čilski prestolnici Santiago. Združenju so se pridružile stranke iz vseh koncev sveta. Večina članic je sicer iz Evrope in Latinske Amerike. 

Fototermin bo v četrtek ob 10. uri, novinarska konferenca pa prav tako v četrtek, predvidoma ob 13.15. Novinarska konferenca bo potekala delno v slovenskem in delno v angleškem jeziku (tolmačenje bo zagotovljeno).  
Aktivni tudi v SDM
V okviru dogodka bo potekal tudi mladinski del srečanja, na katerem bo na okrogli mizi spregovorila mednarodna sekretarka SDM Zala Tomašič, mednarodni sekretar Carlo Giacomo Agrisani NNGG iz Španije, Kimlong Chheng, podpredsednik Asian vison Institute, Lorenzo Bugli, član parlamenta v San Marinu, Jonas Joaquaim Mularto, mednarodni mladinski sekretar UNITA iz Angole. Mlade bosta prek video sporočila nagovorila častni predsednik IDC-CDI Jose Maria Aznar ter nekdanji slovaški predsednik Mikulaš Dzurinda. Tema pogovora bo skupni globalni izzivi, ki zadevajo desnosredinske politične stranke. Mladim se bo na dogodku pridružil tudi predsednik SDS Janez Janša

Vir: SDM

“To je priložnost za mreženje, pridobivanje novih poznanstev in druženje s člani podmladkov iz drugih regij, priložnost za izmenjavo mnenj med mladimi o skupnih globalnih izzivih desne sredine,” so zapisali v podmladku SDM.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine