10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

(AKTUALNO) Policist v ovadbi proti levim anarhistom: “Neznanec me je spotaknil, nato pa me je drugi dva- ali trikrat brcnil …”

Piše: Ana Horvat (Nova24tv.si)

“… neznanec me je spotaknil, tako da sem v teku padel na kolena in se nato ujel na roke. Pri tem pa me je drugi neznani storilec dva- ali trikrat brcnil v predel hrbta, kar me je močno zabolelo,” je v ustni ovadbi izjavil eden od napadenih policistov na shodu anarhistov v Ljubljani. Med opravljanjem svojega dela je bil brutalno pretepen, po dogodku se je moral zaradi poškodb obrniti na UKC Ljubljana. Zoper svojega napadalca oziroma napadalce je podal ustno ovadbo oziroma predlog za pregon.

Potem ko je minulo soboto horda anarhistov z balkanskega anarhističnega knjižnega sejma uničevala zasebno lastnino in napadla ter pretepla nekaj policistov, je eden od policistov napad ustno ovadil. Naznanitelj, ki ga zaradi zaščite varovanja podatkov ne bomo imenovali, je v ustni ovadbi navedel, da je bil oškodovan, ustna ovadba pa je pravzaprav predlog za pregon.

V zapisniku o ustni ovadbi je naznanitelj uvodoma pojasnil okoliščine dogodka, in sicer, da je 8. 7. 2023 v večernih urah opravljal službo varovanja omenjene prireditve na območju mesta Ljubljane in da je pri tem okoli 22.15 pri spremljanju množice skupaj s kolegico policistko opazil “neznano mlajšo žensko, ki je v križišču Masarykove in Metelkove ulice na avtobus mestnega potniškega prometa s sprejem želela narisati grafit”. Pojasnil je, da sta s kolegico, da bi preprečila kaznivo dejanje, stekla proti neznanki, ki se je hotela pomešati med množico.

Ko sem se ji približal na dolžino, kjer bi jo lahko z roko prijel, me je neznanec spotaknil, tako da sem v teku padel na kolena in se nato ujel na roke. Pri tem pa me je drugi neznan storilec dva- ali trikrat brcnil v predel hrbta, kar me je močno zabolelo,” je v ustni ovadbi opisal dogodek policist. Čeprav se je, kolikor je zmogel, hitro dvignil, zaradi številčne množice napadalca ni videl oziroma ju ni uspel prepoznati.

V nadaljevanju je pojasnil, da je čutil močne bolečine v kolenih in hrbtu in da mu je postalo slabo, v njegovem vidnem polju pa ni bilo niti kolegice, ki je bila z njim. Med napadom je imel policist na sebi bodycam camero, ki je verjetno vse posnela, saj da med padcem ni bila poškodovana. O napadu sta s kolegico takoj obvestila tudi pristojne osebe, saj se je zaradi zadanih lahkih telesnih poškodb obrnil na UKC Ljubljana.

Anarhisti na svoji spletni strani razpredajo o kolektivni svobodi, družbeni enakosti in solidarnosti, potem pa se spravijo z nasiljem nad drugače misleče. S svojim vandalizmom se na Twitterju celo hvalijo. Profil anarhizem.info je po dogodku v Ljubljani zapisal: “v zvezi z velikimi demonstracijami med balkanskim anarhističnim knjižnim sejmom, 8. 7., Ljubljana, Slovenija, je bilo “obdelanih” nekaj policistov in policijskih avtomobilov”.

 

Balkanski anarhistični knjižni sejem pa je vse prej kot “kulturni” dogodek. Bolj spominja na organizirano hordo anarhistov, vandalov in nasilnežev, ki se vsako leto zbirajo v različnih krajih. Kot vsi radikalni levičarji si tudi v omenjeni organizaciji delijo iste ideje. Za vse na svetu krivijo nacionalizem, rasizem, seksizem, homofobijo ali katero drugo obliko nasilja, potem pa pridejo v Ljubljano in se spravijo na policiste.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine