0.3 C
Ljubljana
četrtek, 30 novembra, 2023

(AKTUALNO) Pohvalno! Poslanci SDS družini Kamnik pomagali zgraditi most čez reko Mežo!

Piše: A. H. (Nova24tv.si)

Mineva tretji mesec od katastrofalnih poplav, ki so 4. avgusta zajele dve tretjini Slovenije. Nikomur ni bilo prizanešeno, še danes pa obstaja večje število tistih, ki še danes nimajo strehe nad glavo in doslej niso dobili odgovorov na vprašanja s strani vlade, ki jim je obljubljala pomoč takoj. K sreči pa niso vsi kot Golobova vlada, k sreči obstajajo tudi ljudje, ki so ljudje akcije in na pomoč zares priskočijo takoj. V tem konkretnem primeru govorimo o poslanski skupini SDS, ki je z lastnimi rokami pomagala pri izgradnji mosta čez reko Mežo za družino Kamnik.

Zgornja Savinjska dolina je tista regija, ki je bila – poleg Gorenjske in Koroške – v nedavnih poplavah najhuje prizadeta. Obsega sedem občin: Mozirje, Nazarje, Rečico ob Savinji, Gornji Grad, Ljubno, Luče in Solčavo. V njej živi nekaj več kot 15 tisoč prebivalcev. Tokrat so člani stranke SDS pomagali zgraditi most za družino Kamnik, ki so jih avgustovske poplave odrezale od drugega dela kmetije.

“Dobrodelna Gradbena sekcija @PS_SDS @strankaSDS je danes uspešno dokončala projekt postavitve mostu čez Mežo družini Kamnik. Avgustovska ujma jim je kmetijo presekala na dvoje. Danes je spet cela. #Pomagamo, dokler bo treba. #GradimoSlovenijo”, so sporočili iz stranke na družbeni platformi X. 

 

Četudi so vremenoslovci ponovno napovedali dež danes in v naslednjih dneh, to stranke SDS ne zaustavi. Ob tem je tudi poslanec Branko Grims zapisal: “In spet nas pere dež … Ampak delamo! Vse najboljše za dan suverenosti Vam želim!”

 

 

Sanacija po poplavah se sicer nadaljuje. Čeprav je gasilcem, pripadnikom civilne zaščite, vojakom in številnim prostovoljcem uspelo sanirati najhujše, bo okrevanje trajalo dolgo in vsaka pomoč je zato še potrebnejša. Ob tem naj omenimo, da se obeta mokra jesen, ki se je že začela, nevarnost za vnovične poplave pa ni izključena. Pa vendar, SDS s svojim trdim delom dejansko dokazuje, da kjer je volja, je pot. Po dokončani postavitvi mosta so z domačini spregovorili nekaj besed, proslavili in celo zaplesali.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine