15 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

(AKTUALNO) Levica je sokriva za zamrznitev sociale

Piše: Domen Mezeg (Nova24TV.si)

Na ministrstvu za delo se baje zavzemajo za izboljšanje gmotnega položaja vseh ranljivih skupin, so pa na vladi ravni pravkar zamrznili usklajevanje socialnih in družinskih transferjev z inflacijo, prav tako bo od zdaj vrtec za drugega otroka plačljiv. Medtem pa denarja za “njihove” NVO-je ne zmanjka. 

Socialno varstvo in ministrstvo za delo Luke Mesca imata približno toliko skupnega kot razkošno življenje Aste Vrečko in njen čut za obubožan proletariat (tukaj) ali socialistične vrednote in “sužnjelastništvo” Mihe Kordiša (tukaj). Primer Meščevega “socialnega varstva” je samo še ena potrditev, da je stranka Levica popolnoma odtujena od malega človeka (tukaj).

Po poročanju STA so se ob mednarodnem dnevu boja proti revščini oglasili na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, kar je pričakovana piarovska poteza, ki z resničnostjo nima veliko skupnega. Na ministrstvu so poudarili pomen socialnega varstva, ki naj bi nudil podporo in oporo v stiski. Zatrdili so, da se zavzemajo za boljši gmotni položaj vseh ranljivih skupin.

Usklajevanje socialnih in družinskih transferjev z inflacijo je zamrznjeno. (Foto: Delo, posnetek zaslona)

Prepričani so, da morajo za omejitev revščine in več solidarnosti skupaj stopiti država, strokovnjaki in nevladne organizacije s področja socialnega varstva, zdravja in izobraževanja. Prav tako bi si morala družba po njihovem prizadevati za zagotavljanje priložnosti za primerne zaposlitve, ustrezno plačilo za opravljeno delo ter dostop do izobraževanja in znanj, ki ljudem pomagajo pri vključevanju v družbo.

Prav tako je javnost pretresla novica, da bo vrtec za drugega otroka plačljiv, kar je logično, glede na to, da se Levica na tiho zavzema za slabšanje demografske slike in uvoz migrantov.
Za petkov kolesariat denarja ne zmanjka!
Na ministrstvu so za samopromocijo izkoristili celo letošnje poplave, pri čemer so izpostavili prva izplačila izredne denarne pomoči. Zadeva je sicer manj rožnata, ko se o vladni pomoči povpraša ljudi, ki so jih poplave prizadele (tukaj in tukaj). Vendar pa finančni prilivi niso težava, ko gre za (ne/pro)vladne organizacije, kot je Danes je nov dan (tukaj in tukajFilipa Mukija Dobranića.

 

Inštitut Filipa Mukija Dobranića je zadnji priliv prejel septembra, torej v poplavnem obdobju! (Foto: Erar, posnetek zaslona)

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine