5.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

(AKTUALNO) Ko oblast tudi na ulici agresivno zatira drugače misleče

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

Protishoda “za smrt”/”Pro-death” v Ljubljani, na katerem so udeleženci branili “pravico” do smrti nebogljenih otrok, ki se ne morejo sami braniti, se je udeležil tudi državni sekretar Luka Omladič. To je uslužbenec ministrstva za solidarno prihodnost Simona Maljevca, sicer odkritega gejevskega aktivista, znanega po promociji tveganih spolnih praks in soustanovitelja Inštituta 8. marec (Nika Kovač). 

Včeraj smo poročali, da je vandalka in levičarska aktivistka iz Pravne mreže Sara Štiglic ljudi neposredno pozvala, da se udeležijo današnjega protishoda “črnosrajčnikov” in zamaskirancev v središču Ljubljane. Dogodek naj ne bi bil prijavljen in nosi naslov “Moje telo, moja odločitev”. Gre za provokacijo in upor proti primarnemu shodu “Pohod za življenje”, na katerem je na tisoče udeležencev branilo pravico do življenja in katerega slogan se glasi “Življenje je zakon!” Štigličeva: “… pridimo v rutah, kapah in temnih oblačilih: naši obrazi niso predmet vašega sovraštva! …” Kot vemo, so se shoda udeležile tudi številne mlade matere z otroki, skrajna levičarska aktivistka pa je nadnje dejansko naščuvala zamaskirane “črnosrajčnike”, ki še najbolj spominjajo na skupino nasilnežev iz Antife.

Pohvalno: predsednica republike je stopila v bran svobodi govora!

Da gre za pohod “za smrt”, nakazujejo tudi črna oblačila, kar spominja na pogrebni sprevod. Aktivizem Štigličeve je sicer podprl premier Robert Golob. Kot je znano, je bila aktivistka med tistimi članicami mladinskega sveta predsednice republike Nataše Pirc Musar, ki je sodelovala pri akciji podiranja zastavic nedavnega dogodka “Pohoda za življenje” na Kongresnem trgu v Ljubljani. Posledično je predsednica z njo prekinila sodelovanje, svojo odločitev pa utemeljila s tem, da ima pravice do svobode govora vsak, pa če se še tako ne strinjamo z njim. Dejala je še, da gre za temelj vsake demokracije. S tem je pohvalno stopila v bran temeljni, z ustavo zagotovljeni pravici. Hkrati je skušala pokazati, da je pri odločitvah neodvisna (denimo od “nadpolitičarke” Nike Kovač in Inštituta 8. marec) in da skuša biti predsednica vseh.

Državni sekretar Luka Omladič na shodu “črnosrajčnikov”
Med številnimi zamaskiranci z vulgarnimi slogani je posebno pozornost vzbudila prisotnost državnega sekretarja z ministrstva za solidarno prihodnost Luke Omladiča. Ministrstvo sicer vodi Simon Maljevac, odkriti gejevski aktivist, ki javnost rad seznanja s tveganimi spolnimi praksami, kot je “lizanje ritke”, “kemseks” in “fisting” (tukaj). Spomnimo, da je Maljevac tudi soustanovitelj Inštituta 8. marec, kar je jasen pokazatelj prepletenosti leve politike s “posvečenimi” NVO-ji. Udeležba Omladiča pa kaže tudi na aktivistično naravnanost vladnih vrhov in očitno podporo tistim, ki svobodi govora teptajo. Hkrati je udeležba državnega sekretarja sporna tudi zato, ker gre za osebe, ki so (z ozirom na Štigličevo) pripravljene izvajati nasilna dejanja, da bi utišali drugače misleče.

 

 

 

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine