3.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

(AKTUALNO) Golob generalni sekretarki Vukovićevi išče drugo službo?!

Piše: Ana Horvat (Nova24tv.si)

Prejšnji mesec smo v uredništvo prejeli pismo nezadovoljnih članov in članic Gibanja Svoboda Ljubljana, ki so izražali svoje nezadovoljstvo nad vedno slabšim stanjem delovanja stranke na lokalne nivoju in velikanskim vplivom tamkajšnje generalne sekretarke Vesne Vuković. A kot kaže, je nezadovoljstvo veliko večje, kot bi si človek morda mislil. Zaradi Golobove desne roke naj bi namreč sedaj prekipelo tudi nekaterim poslancem vladajoče stranke. 

“Dokončno pa naj bi počilo pred dnevi, ko naj bi Vesna Vuković zahtevala osebni pregled mobilnih telefonov vseh poslank in poslancev Gibanja Svoboda,” razkriva portal Požareport. Eden izmed poslancev naj bi medijem izdal občutljive informacije.

V ponedeljek je bilo mogoče videti nasmejano Vukovićevo, ki je sedela v prvi vrsti desno od premierja Roberta Goloba na ustanovitvi seniorske organizacije Gibanja Svoboda, njen predsednik je postal poslanec Bojan Čebela. A če držijo informacije Bojana Požarja, da naj bi več poslancev stranke, šlo naj bi kar za deset poslancev, zahtevalo njen odhod z mesta generalne sekretarke z namenom, da bi končno prišlo do “normalizacije odnosov med poslansko skupino in stranko”, se za nasmehom skriva vse prej kot čista sreča.

“Akcijo proti Vukovićevi med poslansko skupino, tako naši viri, vodijo Miroslav GregoričMojca Pašek Šetinc ter predsednica državnega zbora in podpredsednica Gibanja Svoboda Urška Klakočar Zupančič,” navaja portal in dodaja, da naj bi pred dnevi počilo, ko naj bi generalna sekretarka Gibanja Svoboda zahtevala pregled mobilnih telefonov poslank in poslancev Svobode. Nekdo izmed njih naj bi namreč dal eno izmed informacij novinarki Roglič s portala N1. Pregledu telefonov naj bi se po navedbah Požarja nemudoma uprla Pašek Šetinčeva, češ da ga bo pokazala le predsedniku stranke, ne pa tudi Vukovićevi.

Generalna sekretarka Gibanja Svobode Vesna Vuković (Foto: zajem zaslona)

O tem, da Vukovićeva na račun svoje moči vleče precej niti v vladajoči stranki, se poroča že kar nekaj časa. Neodvisnost Vukovićeve, ki se je pred nedavnimi državnozborskimi volitvami predstavljala kot “neodvisna” novinarka portala Necenzurirano, ki se je nenehno ukvarjal z napadanjem prejšnje Janševe vlade, se je pač dokončno razbila, ko je ta zasedla mesto piarovke vladajoče stranke. Kot kaže, je temu botrovalo njeno poznanstvo in sodelovanje z Golobom oziroma podjetjem Gen-I. Spomnimo: ko je tamkajšnjo upravo vodil Golob, se je namreč s 103 tisoč evri financiralo zasebno podjetje novinarke Vukovićeve SEE M. & C. Ime Vukovićeve se je pojavilo tudi v zvezi z afero političnega vplivanja na policijo, na katero je opozorila sedaj nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar. Slednja je v svojem pismu razkrila, da je Vukovićeva v določeni situaciji namignila, češ da “nekdo” na policiji ne opravlja svojega dela, kot bi moral. Ker se ji je zdelo nesprejemljivo, da nekdo v državi, ki je demokratična, izvaja tolikšen pritisk na policijo, se je odločila za odhod. Vukovićeva naj bi po poročanju Požarja osebno “klicarila urednike posameznih medijev, če novinarji teh medijev na tiskovnih konferencah slučajno postavijo kakšna malo neprijetna vprašanja za člane Golobove vlade, češ, kaj se pa vi tam greste …”?! Na podlagi lastnih izkušenj iz novinarstva se zaveda pomembnosti načina poročanja za ustvarjanje dobre javne podobe v javnosti, zato ne čudi, čemu ji gredo v nos tisti, ki si drznejo postaviti vprašanje, ki si ga večina ne.

Iskali naj bi ji drugo službo
Že pred dvema mesecema se je poročalo o tem, da odnosi med Vukovićevo in Golobom naj ne bi bili rožnati. Padale naj bi namreč ostre besede in po zraku naj bi leteli tudi predmeti. Razlog pa naj bi bila skrb Vukovićeve, ker Golob ni uspel sanirati zgodbe Gen-I v Bosni. Tako obremenjujočo zgodbo je namreč s piarovskega vidika težko braniti. Glede na nedavno poročanje se zdi, da se znotraj golobnjaka le ne pleše tako radostno, kot bi si kdo morda mislil. Golob naj bi Vukovićevi že iskal službo “svetovalke na upravi Telekoma Slovenije ali Darsu”. Pri tem naj bi bilo težavno to, da naj ne bi imela potrebne visokošolske izobrazbe. Je med Golobom in njegovo desno roko vendarle dokončno počilo?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine