8.1 C
Ljubljana
petek, 23 februarja, 2024

(AKTUALNO) Evropa bo razpravljala o slovenskih žrtvah komunističnih pobojev

Piše: E-maribor

To kar se pod to Golobovo vlado nebi smelo zgoditi, ko je Slovencem vzela dan spomina na žrtve komunističnega nasilja, bo sedaj skušala popraviti Evropa.

Takih voditeljev, kot so pri nas na vladi, se nebi sramoval niti Hitler. Metode, katere se je potrebno sramovati, je temu narodu in tej državi izvedla Golobova vlada. V sramoto in trpljenje vseh, ki so zaradi komunističnega terorja izgubili svojce.

Evropski parlament je tako že lani poleti zabeležil zgodovinski trenutek, ki odmeva v srcih mnogih Slovencev. Vložena je bila peticija, kjer je prvopodpisani ugledni slovenski zgodovinar dr. Mitja Ferenc, poziva k priznanju in spoštovanju žrtev komunističnih pobojev v Sloveniji. Piše Portal 24. Ta peticija ne le da odpira poglavje, ki je dolgo časa ostalo zakrito v slovenski zgodovini, ampak tudi kliče po pravičnosti in pomiritvi v družbi.

Ključno vlogo v procesu obravnave te peticije je odigrala slovenska evropska poslanka in podpredsednica SDS, Romana Tomc. S svojim vplivom in predanostjo je Tomčeva pomembno prispevala k temu, da je bila peticija sprejeta na obravnavo pristojnega odbora Evropskega parlamenta. Njena zavzetost za ta vprašanja odraža globoko zavedanje pomena zgodovinske pravičnosti in potrebe po soočenju s preteklostjo.

Razprava o tej peticiji, ki je predvidena v Evropskem parlamentu v sredo, 16. februarja ob 10. uri, bo nedvomno pritegnila pozornost širše javnosti. Ta dogodek ne predstavlja le možnosti za priznanje bolečih delov slovenske zgodovine, ampak tudi priložnost za dialog in zdravljenje ran, ki so ostale odprte desetletja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine