15.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

(AKTUALNO) Dr. Metod Berlec na srečanju v Termah Snovik: Na vse možne načine se moramo zoperstaviti avtoritarnim, diktatorskim težnjam sedanje vladajoče leve garniture!

Piše: C. R.

Danes v Termah Snovik poteka tradicionalno srečanje podpornikov Nova24TV in Demokracije, kjer je zbrane nagovoril tudi glavni in odgovorni urednik tednika  Demokracija dr. Metod Berlec. Ta je v svojem govoru med drugim spomnil na brezsramno zlorabo organov pregona za pritisk na neodvisne oziroma opozicijske medije. “To smo videli sredi tedna, ko je kriminalistična policija vpadla v prostore televizije Nove24TV s škandalozno sodno odredbo, ki jo je podpisala sodnica, ki je znana po svoji politični pristranskosti,” je dejal dr. Berlec.

V nadaljevanju objavljamo celoten govor dr. Metoda Berleca:

“Dragi prijatelji, drage prijateljice Nove24TV in Demokracije! Vsi prav lepo pozdravljeni še z moje strani!

Vsi prav lepo pozdravljeni v imenu uredništva revije Demokracija in spletnega portala Demokracija! Pozdravljam vas tudi kot voditelj oddaje Beremo na televiziji Nova24TV!

Vesel sem, da vas lahko pozdravljam v moji domači občini pod  prelepimi Kamniškimi Alpami, v Termah Snovik, v Tuhinjski dolini, od koder so doma moji starši oziroma stari starši.

Tokrat bi  povedal samo nekaj besed o aktualnem političnem trenutku! Za nami sta dve leti vladavine Golobove protislovenske vlade, ki s svojimi dejanji  v temelju ogroža naš slovenski narod.

Samo spomnimo se, da so ukinili muzej slovenske osamosvojitve, urad za demografijo, hkrati pa na veliko dopuščajo nezakonite migracije iz Bližnjega in Srednjega vzhoda ter Afrike.

Ogrožajo našo ustavno demokracijo s tem, ko obvladujejo vse trije veje oblasti in jih avtoritarno zlorabljajo za svoje politične potrebe.

Hkrati brezsramno zlorabljajo organe pregona za pritisk na neodvisne oziroma opozicijske medije.

To smo videli sredi tedna, ko je kriminalistična policija vpadla v prostore televizije Nove24TV s škandalozno sodno odredbo, ki jo je podpisala sodnica, ki je znana po svoji politični pristranskosti.

Skoraj hkrati, ko je policija voditelju in direktorju Nove24TV Borisu Tomašiču tik pred volitvami v preiskavi ravnanja vodilnih na Telekomu iz časov vlade Marjana Šarca, zaplenila telefon in računalnik, je državno tožilstvo odločilo, da ne bo preganjalo grožnje s smrtjo, ki jo je po SMS sporočilu Tomašiču poslal gledalec njegove oddaje, da bi ta drugače poročal, komentiral.

Poslal mu je sporočilo, da si zasluži eno na gobec ali strel v srce. Odločitev tožilstva, da grožnje, ker jo je poslal 70 letnik, nima smisla preganjati, je škandal. Če bi nekdo grozil razvpiti Niki Kovač, bi bila odločitev tožilstva in sodišča povsem drugačna. Ta dvojna merila so velika sramota za slovensko tožilstvo in sodstvo.

In to bo potrebno v prihodnje spremeniti!

Prvi korak v tej smeri bodo že prihajajoče evropske volitve, ki se jih je potrebno udeležiti, saj vladajoči svojo nesposobnost skušajo prikriti z ideološkimi temami, ki jih vsiljujejo slovenski javnosti.

Zato so izsilili referendume na isti dan, kot bodo evropske volitve, slovensko javnost pa dnevno posiljujejo z vprašanjem priznanja Palestine, pa čeprav gre za popoln politični blef.

Sodobna nacionalna država je namreč jasno in natančno teritorialno omejena, česar za neobstoječo, pravzaprav fantomsko državo Palestino, ne moremo trditi.

Pokojni politolog in sociolog mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede dr. Vladimir Benko, to je fakultete, ki je vladajoči levi koaliciji še posebej pri srcu,  je leta 2000 v svoji knjigi Sociologija mednarodnih odnosov zapisal, da lahko govorimo o državi, je potreben obstoj treh konstitutivnih elementov: »teritorija, prebivalstva in organizirane skupnosti z vlado, ki je sposobna zagotoviti notranje in zunanje funkcije države, predvsem učinkovit pravni in materialni red«.

Seveda, Palestina vseh teh treh atributov! Niti približno nima!

Pri tem je absurdno, da nas vladajoči v navezi z dominantnimi mediji praktično dnevno posiljujejo še z evropsko levičarsko akcijo »My Voice, My Choice: Za varen in dostopen splav«, ki se ji je aktivno pridružil Inštitut 8. marec razvpite mlade režimske privilegiranke Nike Kovač. Kot da splav v Sloveniji ne bi bil že desetletja dovoljen!

Pri tem nam vladajoči s svojimi NVO namesto konkretnih rešitev (za katastrofalno nizko rodnost, za dolge  čakalne vrste v zdravstvu, za nefunkcionalno dolgotrajno oskrbo starejših in za duševne probleme mladih) ponujajo splav, evtanazijo in konopljo.

Namesto kulture življenja nam ponujajo kulturo smrti in omamo, in to v času, ko se tako Slovenija kot Evropa soočata z rekordno nizko rodnostjo, z navalom nezakonitih migrantov iz Afrike in Azije in ko divja krvava vojna v Ukrajini.

Skratka, slovenska in evropska levica se ukvarjata s temami, ki pomenijo ne samo zaton, propad Slovenije, ampak tudi Evrope. Da o tem, da posredno in neposredno podpirajo islamistične teroriste, ki želijo uničiti naš evropski način življenja, sploh ne govorimo.

Mi, slovenski in evropski državljani, moramo zato na prihajajočih evropskih volitvah podpreti tiste politične sile, liste, ki bodo preudarno delale za zaščito evropskega načina življenja, za varno Evropo, za razvito Slovenijo v Evropi, za Evropo za vse generacije, za Slovenijo v demokratični Evropi in za Evropo narodov.

In, če se vrnem k prej povedanemu! Na vse možne načine se moramo zoperstaviti avtoritarnim, diktatorskim težnjam sedanje vladajoče leve garniture! Njenim škodljivim potezam!

In pri tem imamo nedvomno pomembno vlogo mediji, ki opozarjamo na te težnje, na te stranpoti slovenske tranzicije!

S tem ko ste naročnik Demokracije, ali jo redno  kupujete in berete, prispevate k pluralnosti slovenskega medijskega prostora!

Prav tako tudi s tem, ko gledate in podpirate televizijo Nova24TV!

Hvala Vam! Hvala tudi vsem, ki z veseljem gledate oddajo Beremo na televiziji Nova24TV! Vesel sem številnih pozitivnih odzivov!

Vabljeni na stojnicah k nakupu redne Demokracije, ta teden je k njej priložena še posebna evropska priloga Evropske volitve 2024, vabljeni k nakupu posebne izdaje revije Demokracija, DEMOKRACIJA MAGAZINA in revije KRIŽANKE ZA DESNIČARJE ter seveda knjig naše založbe Nova Obzorja!

Naj na koncu samo še rečem: Vsem Vam hvala za zaupanje in podporo! Hvala Vam! In Bog vas blagoslovi!”

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine