18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Agresivni levičarji grozili tudi Tadeji Šuštar in Zmagu Jelinčiču?

Piše: e-maribor.si

Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič je danes opravil sestanek z vodji poslanskih skupin; dogovorili so se, da bodo morali skupaj s policijo očitno okrepiti varovanje v okolici parlamenta.

Če bi šlo za napade na poslance leve opozicije, bi bilo verjetno drugače, a ker gre za zmerjanje poslancev koalicijskih strank, je za večino medijev napad na poslanca Horvata le bežen incident.

“Na vogalu poslopja Državnega zbora je stal policist, ki sem ga pozdravil. Ob njem je bila skupina vpijočih ljudi. Na prehodu čez cesto (pri Maximarketu) so me že pričakali zelo agresivni ljudje z druge strani ceste. Vpili so name in me spraševali, kako sem glasoval. Moj edini odziv je bil, da “tako kot vedno, po vesti” in “vsa moja glasovanja so vidna na spletnem portalu Državnega zbora”. Agresivneži so mi zaprli pot, me obkolili, grozili “boš že plačal” in pljuvali vame. Ko sem dobil pljunek v obraz, sem se ustavil, agresivneži pa so mi končno sprostili pot, ” je  svojo izkušnjo opisal Jožef Horvat.

Prav zanimivo, tudi drugi poslanci koalicije in nekateri zaposleni so bili deležni šikaniranja, pljuvanja, nekih pripadnikov neke Facebook skupine. A vsaj pri nečem so si bili poslanci enotni, da je potrebno ta režim in varovanje v tem delu nekoliko spremeniti in izboljšati,” je dejal Zorčič.

Podobnega ravnanja nestrpnežev je bila deležna tudi Tadeja Šuštar, pljunke in zmerjanje naj bi doživel tudi Zmago Jelinčič Plemeniti. Ki pa je danes krivdo za takšno obnašanje zvrnil na leve medije. “Gre za krivdo levih medijev, ki ščuvajo k nasilju. In to je, kar je, in bojim se, da bo vedno huje.” Je brez dlake na jeziku dejal Zmago Jelinčič in pri tem ima še kako prav.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine