4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

[30 LET SAMOSTOJNE SLOVENIJE] Muzej, ki je vreden ogleda

Piše: Petra Janša

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) je 21. decembra 2016 v središču Ljubljane odprlo muzejsko zbirko, posvečeno slovenski osamosvojitvi.

Predsednik Združenja VSO Aleš Hojs je takrat dejal, da so s tem uresničili dolgoletno željo, da samostojna država Slovenija pridobi muzejsko zbirko, ki je posvečena obdobju osamosvajanja. Sedaj pa so prepričani, tako Hojs, da je treba ta najpomembnejši zgodovinski čas slovenskega naroda predstaviti tudi v posebnem muzeju, kar bo aktualna vlada začela zagotavljati v prihodnjem letu.

Muzejska zbirka

»Muzejska zbirka je glede na pomembnost razmeroma skromna. V Muzeju slovenske osamosvojitve bo treba imeti tudi ponazoritev, ki jo bodo obiskovalci spremljali prek interaktivnih modernih sistemov. Ker precej arhiva iz takratnega obdobja hrani RTV Slovenija, je vlada sprejela sklep, da mora biti v času praznovanja 30-letnice slovenske osamosvojitve to ljudem dostopno brezplačno,« pravi predsednik Združenja VSO Aleš Hojs.

Članek si lahko  v celoti preberete v posebni izdaji revije Demokracija, ki jo lahko kupite na več kot 1.000 prodajnih mestih ali jo naročite na: [email protected], telefon: 01/24 47 200.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine