7.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Grims: “To je zgodovinski, predvsem pa prelomen dosežek za slovensko politiko”

Piše: C. R., SDS

Danes, 6. 10. 2022, je potekala novinarska konferenca o številu zbranih podpisov za tri zakonodajne referendume. Na novinarski konferenci so sodelovali mag. Branko Grims, Alenka Jeraj in Zvone Černač.

 

Slika

Število zbranih podpisov je Grims označil za zgodovinski dosežek, ki je prelomen v trenutni slovenski politiki. (foto: SDS)

Na današnji novinarski konferenci se je poslanec SDS mag. Branko Grims uvodoma zahvalil vsem, ki so oddali podpis za referendumske pobude glede zakona o RTV, zakona o dolgotrajni oskrbi in zakona o vladi. Povedal je, da je 157.138 številka, ki zasluži vse spoštovanje. Število zbranih podpisov je označil za zgodovinski dosežek, ki je prelomen v trenutni slovenski politiki. Dodal je, da je to številka, ki je nekajkrat večja od skupnega števila protestnikov na 100 in več protestih, s katerimi so nekateri mediji vsak petek bombardirali slovensko javnost. “Ljudje so dobili možnost, da se sami izrečejo na referendumih, o tem, kakšno politiko želijo, in dobili so možnost, da to napačno, za Slovenijo uničujočo, protirazvojno in protislovensko politiko, zavrnejo s 3x proti” je povedal o pomenu zbranih podpisov.

Poslanec Grims je v svojem govoru še dejal, da smo danes v obdobju, ko se ljudje soočajo z realnostjo, ki jo prinašajo ukrepi aktualne Vlade Republike Slovenije. “Ljudje se soočajo s siromašenjem, dvigovanjem davkov, nižanjem plač, izjemno visoko inflacijo, in kljub temu želi vlada z novelo Zakona o vladi še povečati birokracijo,” je poudaril.

 

Slika

Poslanka Alenka Jeraj je dejala, da je z zbiranjem podpisov narejen prvi korak, drugi korak pa je odločitev na referendumih, kjer državljane pozivajo, da glasujejo 3x proti. (foto: SDS)

V nadaljevanju je poslanka Alenka Jeraj predstavila pomembnost referenduma o Zakonu o spremembah Zakona o Radioteleviziji Slovenije. Dejala je, da smo v Slovenski demokratski stranki proti temu, da se ljudem jemlje in da se z vsemi tremi zakoni počne prav to: “Pri Zakonu o RTV se državljanom jemlje participacijo. Do sedaj je bila večina programskega sveta predstavnikov poslušalcev in gledalcev, sedaj pa se to ekskluzivno podeljuje le nekaterim nevladnim organizacijam.”

Dodala je, da je bil z zbiranjem podpisov narejen prvi korak, drugi korak pa je odločitev na referendumih, kjer državljane pozivamo, da glasujejo 3x proti.

 

Slika

Zvone Černač: “Golobova koalicija in vlada že od začetka načrtno odpravljata dobre odločitve prejšnje vlade.” (foto: SDS)

 

V zaključku je poslanec Zvone Černač povedal, da Golobova koalicija in Vlada Republike Slovenije že od začetka mandata načrtno odpravljata dobre odločitve prejšnje vlade in da spremljamo revanšizem, ko se odpravljajo odločitve in zakoni, ki so bili sprejeti v prejšnjem mandatu in ki pomenijo dodano vrednost za vsakega med nami.

“Poleti je Golobova koalicija v škodo upokojencev sprejela zakon za preprečitev uveljavitve Zakona o dolgotrajni oskrbi, ki pomeni dodano vrednost za številne in marsikomu omogoča, da bo dostojno preživel starejša leta” je pojasnil, zakaj je referednum o Zakonu o spremembah Zakona o dolgotrajni oskrbi potreben. Za zaključek je še dodal, da koalicija s tem zelo neposredno ogroža tudi sredstva iz Načrta za okrevanje in odpornost, kjer je uveljavitev Zakona o dolgotrajni oskrbi eden od mejnikov za koriščenje sredstev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine